Η Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη ιστορία, τα πολλά πρόσωπα και το πολυπολιτισμικό της παρελθόν, είναι το ιδανικό σκηνικό για σενάρια απόδρασης, αστυνομικές ιστορίες και περιπέτειες του μυαλού, κυνήγι θησαυρών και ξεναγήσεις όπου το φανταστικό συναντά την ιστορία, αφηγήσεις σε μνημεία, σημεία, δρόμους…
Ήδη από πέρυσι η Θεσσαλονίκη πρόσθεσε και προσφέρει στους επισκέπτες της, ένα νέο είδος εναλλακτικού τουρισμού, μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία έξω από τα καθιερωμένα, για ομάδες τουριστών αλλά και ντόπιων που επιζητούν να ανακαλύψουν την άλλη πτυχή της πόλης.
Αυτήν που την συνδέει με θρύλους, μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα, δοξασίες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προκαλούν την επιθυμία, της βιωματικής γνωριμίας μαζί της.
Έτσι, για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με ομάδες παιχνιδιών της πόλης, διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου αναδεικνύοντας τη μυστηριώδη και περιπετειώδη πλευρά της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ και στον 1ο όροφο του Περιπτέρου 8, είναι ήδη σε εξέλιξη μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ζωντανά παιχνίδια ρόλων, διαδραστικά παιχνίδια μυστηρίου, φαντασίας και απόδρασης, κυνήγι θησαυρού και περιηγήσεις εντός και εκτός της Διεθνούς Έκθεσης, με έμφαση σε σημεία της πόλης που συνοδεύονται από αστικούς μύθους, θρύλους και θεωρίες συνωμοσίας.
Οι τοπικές ομάδες κάνουν γνωστή την παρουσία τους σε μικρούς και μεγάλους προσκαλώντας τους να πάρουν μία γεύση των παιχνιδιών που οργανώνουν.
Στη διοργάνωση του  συμμετέχουν οι ομάδες: «Locked», « The Cue», «Great Escape», «The Mind Trap», «Braingame», «Escape 1107», η ομάδα παιχνιδιών στρατηγικής «Add Art », αλλά και οι ομάδες θεματικών περιηγήσεων «Thessaloniki Walking Tours» και «Dot2dot».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments