Τα μνημεία της Όσσας -άλλα κηρυγμένα και άλλα ακήρυχτα-, αποτελούν μια ενδιαφέρουσα ψηφίδα πολιτιστικής κληρονομιάς, από αυτά που χαρακτηρίζουν το αγροτικό τοπίο της χώρας.
Αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησιές και εξωκλήσια, αγροτικά κτίσματα, πρωτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις, βρύσες και μονοπάτια, είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα και συχνά απειλούμενα μνημεία της σύγχρονης Ευρώπης.
Ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», ως φορέας πολιτισμού -και γιατί όχι- και ανάπτυξης της περιοχής, προσπαθεί να παίρνει πρωτοβουλίες και να οργανώνει εθελοντικές δράσεις για την προστασία, προβολή και ανάδειξή τους, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει, αλλά με περισσή αγάπη για τον τόπο και τους κατοίκους του.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτότυπη δράση «Ανοιχτό Μουσείο Αγροτικής Ζωής Όσσας», με επισκέψιμους θεματικούς εκθεσιακούς χώρους στον οικισμό (Λαογραφική Συλλογή, Παλαιό Παντοπωλείο, Παλαιό Τσαγκαράδικο), αλλά ταυτόχρονα ξεκινά σε λίγο καιρό το «Κονάκι του Παπουτσή», με την αποκατάσταση ενός παραδοσιακού κτιρίου στην Όσσα και τη μετατροπή του σε εκθετήριο σχετικά με την ιστορία της υποδηματοποιίας στον οικισμό, ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER!

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments