Γράφει η Χριστίνα Γκιζάρη

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν κίνητρο για εξορμήσεις είτε μέσα στην πόλη είτε εκτός. Η πανδημία, ωστόσο, και οι περιορισμοί μας απομάκρυναν τον τελευταίο χρόνο από αυτού του είδους την διασκέδαση. Φέτος, όμως, πολλές πόλεις όπως η Δράμα, τα Τρίκαλα, ο Βόλος, η Καστοριά και η Θεσσαλονίκη ανοίγουν τα χριστουγεννιάτικα πάρκα τους με στόχο να ανεβάσουν την ψυχολογία των ανθρώπων. Με ασφάλεια πάντα και αποστάσεις, οι διοργανωτές προσπαθούν να ζωντανέψουν το χαμένο Χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Η Ονειρούπολη, στην Δράμα, ανοίγει τις πόρτες της στις 5 Δεκεμβρίου και θα παραμείνουν ανοιχτές για περίπου έναν μήνα. Στα Τρίκαλα, ο Μύλος των Ξωτικών, θα ανάψει τα φώτα του στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο δεν αφορά μόνο τις εορτές αλλά ντύνοντας τον Αϊ- Βασίλη πράσινο, οι διοργανωτές προσπαθούν να τονίσουν τη σημασία του σεβασμού προς το περιβάλλον και την ανακύκλωση.
Ο Βόλος, αυτά τα Χριστούγεννα επιλέγει τον Πινόκιο ως τον πρωταγωνιστή του πάρκου, ξεκινώντας από 1 Δεκεμβρίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Η Λιμνοπολιτεία, στην Καστοριά, με τις θεματικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες και παγοδρόμια, θα ενισχύσει τον χειμερινό τουρισμό στην πόλη και θα φέρει το Πνευμα των Χριστουγέννων από τις 8 Δεκεμβρίου και για όλη την εορταστική περίοδο.
Τέλος, ο Αστερόκοσμος στην Θεσσαλονίκη, θα μετατραπεί στο αστέρι της πόλης, καθώς αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει στις έντεκα Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου. Στην Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσει άλλο ένα θεματικό πάρκο, στον ιστορικό Μύλο, που θα περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο πάρκο, την αγορά, το παγοδρόμιο και το εστιατόριο. Ανοίγει στις 3 Δεκεμβρίου και κλείνει τις πόρτες του στις 9 Ιανουαρίου.
Οι προσπάθειες αυτές στοχεύουν στην επανέναρξη του τουρισμού, τόσο του εσωτερικού όσο και του τουρισμού από το εξωτερικό και κυρίως από τα Βαλκάνια. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία ανεβαίνει στις πόλεις αυτές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ελπίζοντας πως οι οικονομία θα ξεπεράσει τις δυσκολίες του COVID-19.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments