Αναγνωρίζοντας ταυτότητα στόχων και κοινή φιλοσοφία στις δράσεις τους στον τομέα της προβολής του φυσικού πλούτου της χώρας και των πρακτικών στον τουρισμό που υπηρετούν την αειφορία, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑA) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) υπέγραψαν «Σύμφωνο Συνεργασίας».
Η κοινή επιδίωξη της ΕΕΠΦ και της ΕΞΑΑΑ, αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί «κεφάλαιο» για τον Τουρισμό και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προιόντος, μέσω ευαισθητοποίσης των επισκεπτών και του κοινού για το περιβάλλον.
Επίσης, στόχος είναι να αναζητηθούν κανόνες και τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία αλλά και μέσω εύληπτης για το κοινό εξειδικευμένης πληροφορίας. Παράλληλα θα μπορούν να αναδειχθούν η ιδιαίτερη ελληνική φιλοξενία και η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Η ΕΕΠΦ ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιδρύματος «Foundation for Environmental Education» είναι ο Εθνικός Χειριστής α) των παγκοσμίων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης «Green Key» που απευθύνονται σε τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και συνεδριακά κέντρα και β) «Γαλάζια Σημαία» που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ακτών, μαρινών, και τουριστικών σκαφών. Οι ενέργειες και οι συνεργασίες που πραγματοποιεί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στους προορισμούς.

Στη φωτογραφία από δεξιά, ο Πρόεδρος ΕΞΑΑΑ Αλέξανδρος Βασιλικός και ο Πρόεδρος ΕΕΠΦ Νικόλαος Πέτρου την ημέρα υπογραφής της “συμφωνίας συνεργασίας” μεταξύ των δύο φορέων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments