Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια του Τιρόλο της Αυστρίας υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης του Τιρόλο Günther Platter.
“Το Τιρόλο είναι μια Περιφέρεια, με την οποία η Κεντρική Μακεδονία έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά και γι’ αυτό κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών συζητήσαμε με τον κ. Platter τις δυνατότητες συνεργασίας, όπως άλλωστε κάνω όποτε επισκέπτομαι κάποια ευρωπαϊκή Περιφέρεια ή Δήμο. Έτσι σήμερα χτίζουμε μία ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας του Τιρόλο, πάνω σε δύο άξονες αιχμής για τις τοπικές μας οικονομίες: τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το Σύμφωνο συνεργασίας για τον τουρισμό αφορά σειρά κοινών δράσεων, που ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, όπως μεταξύ άλλων:

-Την τουριστική προώθηση από κοινού των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Τιρόλο.
-Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των στελεχών του τομέα του τουρισμού.
-Την προώθηση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου.
-Την παροχή υποστήριξης στους επαγγελματίες του τουρισμού.
-Τη φιλοξενία δημοσιογράφων από τις δύο Περιφέρειες για την προβολή τους σε κάθε χώρα.
-Την προσπάθεια για αεροπορική σύνδεση Κεντρικής Μακεδονίας και Τιρόλο, δηλαδή της Θεσσαλονίκης με το Ίνσμπρουκ.
Στη συνάντηση και την υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος και ο Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments