Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το 2017 με μία σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη, η οποία αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και τόπους της Βορείου Ελλάδος.
Θέλοντας να δώσει έμφαση στο παρελθόν της πόλης, αλλά και να τονίσει τη σύνδεσή του με το παρόν, ακολουθεί από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, και κάθε Κυριακή, τα “Μονοπάτια της Μνήμης” και τα “Μονοπάτια του Σήμερα”.
Οι δωρεάν ξεναγήσεις ξεκινούν την Κυριακή 15 Ιανουρίου γνωρίζοντας το οθωμανικό παρελθόν της πόλης. “Οθωμανική Θεσσαλονίκη, Μιναρέδες και Τουρμπέδες” . Τουρμπέ Μουσά Μπαμπά, Διοικητήριο, Αλατζά Ιμαρέτ, Μπεζεστένι, Γιαχουντί χαμάμ και άλλα…
Συνάντηση 10:45 στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη.
Δηλώσεις συμμετοχής στην Φωτεινή Λυκισά, τηλ. 6944 411 994, έως την Παρασκευή 13/01.
Οι δωρεάν ξεναγήσεις συνεχίζονται την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, 10:45 στην Α’ προβλήτα στο λιμάνι, με μία περιήγηση στο παλιό εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης. “Λαδάδικα – Βαλαωρίτου…αλλιώς”. Η ιστορία της μετάπλασης μίας γειτονιάς μέσα από τα κτήριά της.
Δηλώσεις συμμετοχής στην Τζούλη Καββαδά, τηλ. 6944 602 506, έως την Παρασκευή 20/01.
Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και εξερευνούμε το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν.
Κυριακή 29/01, “Η Θεσσαλονίκη των Μοναστηριών και Βυζαντινών ναών”. Περπατάμε απο τα τείχη της Άνω Πόλης και επισκεπτόμαστε τους ναούς-ορόσημα της βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης. Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Άγιος Νικόλαος Ορφανός και Βυζαντινό Λουτρό, πλ. Κουλέ Καφέ.
Συνάντηση στον Πύργο Τριγωνίου στα Κάστρα στις 10. 00. Δηλώσεις συμμετοχής στην Φωτεινή Λυκισά, τηλ. 6944 411 994, έως την Παρασκευή 27/01.
Και έπεται συνέχεια….

Πείτε τη γνώμη σας

avatar