Η δυναμική της Θεσσαλονίκης κατά την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού και το σχέδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, με τη συμμετοχή και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα της ανάπτυξης του οδικού τουρισμού.
Ακόμη, συζητήθηκαν το νέο τοπίο και οι νέες προοπτικές που διαμορφώνονται με την αναβάθμιση του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο προσελκύει πλέον περισσότερες πτήσεις από δυναμικές χώρες-στόχους.
Νέες ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, εξάλλου, δημιουργεί η ενδυνάμωση του ρόλου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο έπειτα από πολλά χρόνια γίνεται και πάλι home port, δηλαδή λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και με τις Σποράδες.
“H Θεσσαλονίκη μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης”, τονίστηκε στη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν σειρά δράσεων τις οποίες προγραμματίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργαζόμενος με φορείς της πόλης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, συνδυάζοντας πολιτισμό και γαστρονομία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments