Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Σε όλη την Ελλάδα οι ξεναγοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους. Διαμαρτύρονται καθώς όπως αναφέρουν «Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη του καίρια πληττόμενου κλάδου των ξεναγών λόγω της πανδημίας του COVID-19, και παρά τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού προς τον κλάδο, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς οικονομική στήριξη, και πολλοί συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης».
Τα αιτήματα τους αφορούν κυρίως τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
Στη Θεσσαλονίκη, οι ξεναγοί συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς παραβρέθηκαν ξεναγοί απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μέλη του τοπικού συνδέσμου.
Οι ξεναγοί της χώρας αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλα προβλήματα επιβίωσης. Σχεδόν όλα συνωμοτούν σε βάρος τους. Η πρόσφατη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού επί της ουσίας δεν τους αφορά καθώς δεν υπάρχουν πλέον οργανωμένα περιηγητικά γκρουπ ούτε κρουαζιέρες και καείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν ξανά.
Πολλοί ξεναγοί αναζητούν ήδη άλλες δουλειές στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν.
Πριν μερικές μέρες έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν στήριξη του κλάδου « ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην τουριστική και πολιτιστική προώθηση της χώρας μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Μετά την συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου επιδόθηκε ψήφισμα.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments