Στις 14 Μαΐου, θα ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος στην Ελλάδα καθώς μέχρι εκείνη τη μέρα θα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί.
Αυτό ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού. Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin που ξεκίνησε σήμερα και πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής καμπάνιας για τον Ελληνικό Τουρισμό, το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα»).
Επίσης τον Απρίλιο προγραμματίζεται η πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τρίτες χώρες όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ.

Στη χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες οι οποίοι:
-είτε θα έχουν εμβολιαστεί
-είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης
-είτε θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον COVID-19 σε πρόσφατο PCR τεστ.
Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες για παράδειγμα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους

Όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα ‘rapid tests’, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή όπως το 2020.

«Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το ελληνικό κράτος» διευκρίνισε ο κ. Χάρης Θεοχάρης.
Ο Υπουργός Τουρισμού, ανέφερε επίσης ότι «ενισχύουμε τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια όπως και πέρσι. Δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας».
Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments