Costa Navarino – αποστολή

Στην Costa Navarino στην όμορφη Μεσσηνία, η τουριστική περίοδος ξεκίνησε. Πριν καν τελειώσει ο Φεβρουάριος, η πρώτη τακτική απευθείας πτήση της Aegean από το Ντίσελντορφ είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας που φέρει το όνομα του δημιουργού της Costa Navarino, του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Σήμερα μέσα Μαρτίου, χαρά Θεού στη Μεσσηνία, μερικές εκατοντάδες ξένων τουριστών κάνουν τις διακοπές τους στο μεγάλο τουριστικό συγκρότημα με τα δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, τα δυο γήπεδα γκολφ και όλα αυτά που συνθέτουν έναν τουριστικό παράδεισο.
Στο μεταξύ τρεις απευθείας τακτικές πτήσεις της Aegean από Μόναχο, Ντίσελντορφ και Στοκχόλμη είναι αυτές που κάθε εβδομάδα φέρνουν τους τουρίστες στην Μεσσηνία. Μια εξαιρετική συνέργεια ανάμεσα στις δύο εταιρείες.
Σταδιακά τους επόμενους μήνες, οι πτήσεις θα γίνουν πολύ περισσότερες και από άλλες αεροπορικές εταιρείες που θα συνδέουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σχεδόν με τριάντα πόλεις του εξωτερικού. Πριν δημιουργηθεί η Costa Navarino, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας υπήρχε μια μόνο τακτική πτήση, το άγονο δρομολόγιο με την Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα.
Ιδιαίτερα η πτήση του Μονάχου είναι πολύ σημαντική καθώς μέσου αυτού του μεγάλου κόμβου της Lufthansa και της Star Alliance, οι τουρίστες από όλο τον κόσμο φτάνουν εύκολα στη Μεσσηνία.
Και τι κάνουν αυτή την εποχή οι τουρίστες στην Costa Navarino;
Οι περισσότεροι παίζουν το αγαπημένο τους άθλημά το γκολφ, καθώς στην πατρίδα τους ο καιρός δεν τους το επιτρέπει ακόμη. Δεν είναι όμως όλοι γκόλφερ. Κάποιοι απλά ήρθαν στην Costa Navarino για να ξεφύγουν για λίγες μέρες από τον βαρύ κουραστικό χειμώνα στην πατρίδα τους, κάποιοι για να απολαύσουν τις καταπληκτικές παροχές του Costa Νavarino και να εξερευνήσουν την γύρω περιοχή, πολλοί με τα πόδια ή με ποδήλατα. Άλλωστε οι πρώτες ταβέρνες στην κοντινή Γιάλοβα έχουν ανοίξει όπως επίσης και μερικά τουριστικά καταστήματα καθώς οι τουρίστες δεν μένουν καθηλωμένοι μέσα στην Costa Navarino αλλά επισκέπτονται τη γύρω περιοχή για φαγητό, ψώνια και περιηγήσεις.
Όλοι τους λατρεύουν τον ήλιο και το δείχνουν κάθε στιγμή, προσπαθώντας να μας πουν πως πουλώντας ήλιο την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι πολύ πιο επικερδές από το να πουλάς ήλιο και θάλασσα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς αυτό το κάνει πλέον και η… κουτσή Μαρία.
Η Costa Νavarino αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου η οποία στην χώρα μας είναι αφόρητα μικρή. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή ξεκινά τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται στο τέλος του Νοέμβρη και υπό προϋποθέσεις (συνέδρια, event κλπ) μέσα Δεκεμβρίου. Καθώς τα αβγά δεν βάφονται με τον τρόπο που περιγράφει η γνωστή ελληνική παροιμία έχει επενδύσει σε υποδομές υψηλού τουρισμού και εκμεταλλεύεται κάθε διαθέσιμη ώρα ηλιοφάνειας για σχεδόν δέκα μήνες το χρόνο.
Η Costa Navarino έχει αλλάξει την μοίρα της περιοχής και αν δεν υπήρχε, εκατοντάδες νέοι άνθρωποι θα έψαχναν τώρα την τύχη τους στο εξωτερικό. Τέτοιες Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) όπως επισήμως της ονομάζει ο νομοθέτης, θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές στη χώρα μας καθώς ποτέ δεν έλειψε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών. Δυστυχώς οι επενδύσεις στην παραπαίουσα Ελλάδα όσο πιο μεγάλες είναι τόσο περισσότερο θεωρούνται κάτι σαν εχθρικές ενέργειες, εμποδίζονται και δεν προχωρούν. Ποιοι τις σταματούν; Κατά περίπτωση η ανικανότητα του ελληνικού κράτους, η γραφειοκρατία, τα ντόπια συμφέροντα, οι επαγγελματίες ευαισθητοποιημένοι πολίτες με σύμμαχο τους το αλλοπρόσαλλο νομοθετικό πλαίσιο και τώρα τελευταία παρωχημένες ιδεοληψίες.
Έτσι καταντήσαμε με απαρχαιωμένες υποδομές, με μια μικρή φτηνή τουριστική περίοδο, παλεύοντας με τα φραγκοδίφραγκα την ώρα που σε άλλες χώρες το τουριστικό χρήμα ρέει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments