Έχουμε ακούσει πολλές φορές για τους δρόμους του κρασιού, του τσαγιού του νερού, του μεταξιού και τόσα άλλα, πρώτη φορά όμως για τα μονοπάτια της Τομάτας. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Κτήμα Θεολόγου στους Νερόμυλους του Νομού Πέλλας, όπου δημιούργησαν προγράμματα για οργανωμένες επισκέψεις στο Κτήμα όπως και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προκειμένου κάποιος να γνωρίσει καλύτερα τον συναρπαστικό κόσμο του βασιλιά των λαχανικών που επισήμως θεωρείται… φρούτο.

Ο αγροτουρισμός στην πράξη…

Ξενάγηση στο Κτήμα και στην ευρύτερη πανέμορφη περιοχή της Αλωπίας, επαφή με την φύση, ενημέρωση για την διαδικασία παραγωγής και ενίοτε συμμετοχή στη διαδικασία, γευσιγνωσία και μυστικές συνταγές με ντομάτα και αγορά προϊόντων περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Αν ποτέ εκδράμετε στην όμορφη όλες τις εποχές Πέλλα, βάλτε στο πρόγαμα σας τα Μονοπάτια της Τομάτας στην περιοχή Νερόμυλοι-Αγίου Προδρόμου. Θα αποκομίσετε γνώσεις και γεύσεις.
Στην περιοχή βρίσκεται και το αρχαίο κάστρο της Γκορίτσας όπως και το παλαιό μοναστήρι, σήμερα εκκλησάκι, του προφήτη Προδρόμου.
Για οργανωμένες επισκέψεις στο εργαστήρι τομάτας Νερόμυλων απευθυνθείτε στον κ. Γιάννη 6980.565656.
Η φωτογραφία είναι από την συμμετοχή του κτήματος Θεολόγου στην πρόσφατη τουριστική έκθεση Philoxenia.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments