Σε λίγη ώρα, στις 2μμ, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, θα ανακοινώσει την απόφαση του να μην διεκδικήσει το χρίσμα της παράταξης Μπουτάρη, που αν το κέρδιζε θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, διαψεύδοντας όλα όσα γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό στον τοπικό τύπο.
Έτσι μετά το τέλος της θητείας του, θα αποχωρίσει από τα δημοτικά πράγματα της πόλης, μετά από οκτώ συνεχή χρόνια Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων και για ένα χρονικό διάστημα και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Στα οκτώ αυτά χρόνια, έκανε σημαντικό έργο που το αναγνωρίζουν όχι μόνο φίλοι αλλά και οι λιγότερο φίλοι. Ένα μεγάλο ποσοστό από την τουριστική άνοιξη που βιώνει η πόλη όλα αυτά τα χρόνια, οφείλεται σ΄αυτόν. Ο ίδιος, με προτροπή του Γιάννη Μπουτάρη, πήρε τον τουρισμό από τα αζήτητα του Δήμου και τον έκανε το success story της διοίκησης Μπουτάρη. Επίσης σ΄αυτόν οφείλεται ότι η πόλη έγινε πιο αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό καθώς εκμεταλλεύτηκε κάθε πόρτα που άνοιξε στο εξωτερικό η πληθωρική προσωπικότητα του Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να προβάλει τη Θεσσαλονίκη. Πήρε μέρος σε δεκάδες φόρα και συνέδρια όχι σαν απλός παρατηρητής αλλά σαν ομιλητής, μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη και τα σημαντικά της τουριστικά πλεονεκτήματα. Δεκάδες μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού αφιέρωσαν στην Θεσσαλονίκη πολλές σελίδες.
Δημιούργησε τη Διπλωματία των Πόλεων, που εκτός από την προώθηση και την προβολή της πόλης στο εξωτερικό, έφερε κοντά τους επαγγελματίες του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Όχι μόνο αυτούς που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό (ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες κλπ) αλλά και αυτούς που έχουν έμμεσο ενδιαφέρον (εστιάτορες, εμπορικά κέντρα, κολέγια, ιατρικά κέντρα κλπ). Κοντολογίς τους έκανε όλους μια παρέα από την οποία προκύπτουν συνέργειες και συνεργασίες καθώς η τουρισμός απαιτεί κοινή προσπάθεια. Ενθάρρυνε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που βοηθούσε την πόλη τουριστικά. Βοήθησε νέους ανθρώπους να εμπλακούν με τον τουρισμό.
Έδωσε ρόλο σε όποιον μπορούσε να βοηθήσει την πόλη χωρίς κομματικά ή άλλα τέτοια κριτήρια.
Ήταν ο μόνος Αντιδήμαρχος που έμεινε στη θέση του συνεχώς από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διοίκηση ο Γιάννης Μπουτάρης.
Έτσι δίκαια αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως θα μπορούσε να ηγηθεί της “Πρωτοβουλίας” και να διεκδικήσει την θέση του Δημάρχου στην μετά Μπουτάρη εποχή.
Προφανώς ο ίδιος δεν τρέφει αυταπάτες. Χωρίς κομματική υποστήριξη οι πιθανότητες είναι μικρές. Το γελοίο πολιτικό μας σύστημα δεν κάνει χάρες. Προτείνει τους δικούς του υποψηφίους, τις περισσότερες φορές ασήμαντους και ουρανοκατέβατους, που στόχο θα έχουν να κάνουν τον Δήμο κομματικό λάφυρο για να βολέψουν τους δικούς τους.
Και ο σοφός ελληνικός λαός πάντα έτοιμος να ψηφίσει αυτούς που προτείνουν τα κόμματα, να δώσει μια ψήφο με κριτήρια που μόνο την πόλη δεν αφορούν.
Ας ελπίσουμε πως αυτοί που θα έρθουν θα μιλούν τουλάχιστον αγγλικά, καθώς ούτε αυτό ήταν αυτονόητο στην προ Πέγκα εποχή.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments