Την προσεχή Παρασκευή στις 7πμ κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, μπροστά στο Ηρώδειο, θα δοθεί η εκκίνηση του ιστορικού υπερμαθαρωνίου «Σπάρταθλον». Φέτος που ο αγώνας διοργανώνεται κάτω από τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, θα λάβουν μέρος 335 υπεραθλητές από 49 χώρες. Όλοι τους θα επιχειρήσουν να διανύσουν την απόσταση των 245 χιλιομέτρων μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
Καθώς σε πολλές από αυτές τις χώρες ισχύουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας, ενώ σε κάποιες άλλες η Ελλάδα απαγορεύει την είσοδο για τον ίδιο λόγο, χρειάστηκαν ειδικές προσκλήσεις από τους διοργανωτές για να λάβουν οι αθλητές την άδεια να ταξιδέψουν.
Ο αγώνας που αποτελεί τεράστια προβολή για τη χώρα μας, αναβιώνει τη συγκλονιστική ιστορία του Φειδιππίδη, που το 490πχ έτρεξε από την Αθήνα στην Σπάρτη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια στον αγώνα κατά των Περσών που βρισκόταν προ των πυλών. Μαζί με τον αυθεντικό Μαραθώνιο, είναι οι δυο πιο ιστορικοί αγώνες δρόμου στον πλανήτη, στόχος και όνειρο κάθε δρομέα μεγάλων αποστάσεων.
Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η σχετική συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές (φώτο) , προκειμένου να ενημερώσουν για το φετινό Σπάρταθλον που διεξάγεται για 38η φορά, που θα ήταν η 39η αν πέρυσι δεν ακυρωνόταν στο παραπέντε λόγω της πανδημίας.
Όπως αναφέρθηκε, ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό ειδικές συνθήκες τηρώντας σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR τεστ 48 ωρών. Επίσης για τους ίδιους λόγους δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες παράλληλες εκδηλώσεις.
Μέγας χορηγός του φετινού Σπάρταθλον είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ εκκίνηση και τερματισμός θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι της διοργάνωσης στο youtube.
 
 
 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments