Καθώς οι δρομείς απ’ όλο τον κόσμο που θέλουν να τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να εξυπηρετήσει η διοργάνωση, γίνεται κλήρωση. Με απόλυτη διαφάνεια, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, στα γραφεία του Διεθνούς Συνδέσμου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κλήρωσης του φετινού ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου.
Για την διαδικασία χρησιμοποιήθηκε η πιστοποιημένη σελίδα του Random.org και συγκεκριμένα η εφαρμογή List Randomizer όπου το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ διατηρεί λογαριασμό.
Η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης αποτελεί αυτοματοποιημένη διαδικασία, χωρίς καμία μεσολάβηση, επέμβαση ή παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στην παραγωγή των αποτελεσμάτων.
Ο αγώνας που θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, στα τέλη του Σεπτέμβρη, ξεκινάει από την Αθήνα προς την πόλη της Σπάρτης, καλύπτοντας απόσταση 246 χιλ. ακολουθώντας πιστά τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε την ίδια απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στην μάχη που θα διεξήγαγαν οι Αθηναίοι με τους Πέρσες.
Άξιο λόγου, το φετινό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής Ελλήνων αθλητών με 165 αθλητές & αθλήτριες, εκ των οποίων οι 50 θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα των 246χλμ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Δείτε εδώ: https://www.spartathlon.gr/wp-content/uploads/2024/03/Greek-RANDOM.pdf?fbclid=IwAR0WFMCCGl6wSShgr8p_kdkIZUKuL-nxLkpCvMSOO0LIOVwn2Y45tCPmduo
Από τους ξένους δρομείς αίτηση υπέβαλαν 572 αθλητές & αθλήτριες προερχόμενοι από 55 χώρες του κόσμου γεγονός που τονίζει τη διαχρονικότητα και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Ιστορικό αγώνα.
Λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας κλήρωσης, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου ¨ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ¨ κ. Βαγγέλης Πολυμέρης, μίλησε σχετικά απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν τη ζωντανή μετάδοση: «Καλωσορίζω όλους εσάς, τους σπουδαίους δρομείς των υπεραποστάσεων, που θα λάβετε μέρος στην εκκίνηση του φετινού αγώνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών. Ο συνάδελφος κ. Μπονέλης θα σας εξηγήσει την διαδικασία κλήρωσης η οποία εφέτος βελτιώθηκε χάρη στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Όπως πάντα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον Ιστορικό αγώνα, διατηρώντας τις καλές συνθήκες, προκειμένου να κρατάμε σταθερό και βιώσιμο το μέλλον του. Αυτό είναι το όραμά μας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments