Ο Πύργος του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, είναι μια εμβληματική κατασκευή ύψους 76 μέτρων, τοποθετημένη μέσα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Χτίστηκε το 1970 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλ. Αναστασιάδη ως πύργος τηλεπικοινωνιών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πρώτες εκπομπές της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης σε άσπρο και μαύρο αναμεταδόθηκαν από αυτό το κτήριο ένα χρόνο μετά την αποπεράτωση του Πύργου.Χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια ως περίπτερο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση, ενώ οι όροφοί του φιλοξένησαν για χρόνια ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και καφέ-μπαρ.
Ειδικά το τελευταίο, αν και έχει εκπληκτική θέα στο Θερμαϊκό και την πόλη αφού το δάπεδο περιστρέφεται 360ο σε διάστημα 45΄ περίπου, πέρασε στιγμές παρακμής και απαξίωσης τα τελευταία χρόνια από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες.
Ο λόγος οι υπερβολικά υψηλές τιμές στους καφέδες, ποτά κτλ, αλλά και η παρακμιακή εικόνα του χώρου. Πρόσφατα όμως κάτι άλλαξε !
Ο χώρος ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά, οι τιμές κατέβηκαν ( θα μπορούσαν να πάνε και λίγο παρακάτω ), ενώ προστέθηκε πιάνο με υπέροχες μελωδίες, μια μεγάλη κάβα κρασιών, βελτιωμένο σέρβις και γενικά μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αξίζει να τη ζήσουν ντόπιοι και επισκέπτες, απολαμβάνοντας τον καφέ, ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο σνακ θαυμάζοντας τη θέα της Θεσσαλονίκης.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments