Όλα είναι έτοιμα για το εγχείρημα της δημιουργίας του μεγαλύτερου σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακού χορού «Ομάλ», που θα διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, κυκλώνοντας τη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο της αποψινής συναυλίας των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, «Μαζί με… ψυχή», που θα ξεκινήσει μετά τις 21.30, οι επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ θα μπορούν να συγκεντρώνονται, ώστε να συμμετάσχουν στον χορό. Μετά τη λήξη της συναυλίας θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες.
Σε 36 σημεία έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν συντονιστές που θα κατευθύνουν τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες στον κύκλο θα καταγράφονται από κάμερα (επίγεια και εναέρια). Για να επιτευχθεί το ρεκόρ, όλοι θα πρέπει να συντονιστούν και να χορέψουν για 15 λεπτά.
Συμμετοχή στον «Ομάλ» θα μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης της Έκθεσης, μόνο με το εισιτήριο εισόδου, το οποίο είναι σήμερα 3 ευρώ. Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τα βήματα του «Ομάλ» θα μπορούν να ακολουθούν τους συντονιστές.
Η ΔΕΘ-Helexpo σας καλεί να συμμετάσχετε στη μεγάλη αυτή γιορτή. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments