Αφού πανηγυρίσαμε υπέρμετρα για τις υψηλές πληρότητες του Αυγούστου, δηλαδή για το αυτονόητο, ήρθε η ώρα της σκληρής πραγματικότητας.
Όπως ο ΣΕΤΕ ανακοίνωσε σήμερα, “είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, το 2016, παρά την αυξητική τάση των αφίξεων, τα τουριστικά έσοδα να κλείσουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκώμενων, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επταμήνου της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία καταγράφουν πτώση -5% ή υστέρηση 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ως ιδιαίτερα αρνητικό σημείο επισημαίνεται η πτώση -3%, ήτοι περίπου 104 εκατ. Ευρώ, τον Ιούλιο, εξέλιξη που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει τα ετήσια αποτελέσματα”.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ένας στους δέκα εργάζεται στον τουρισμό και πως η χώρα μας δεν επωφελήθηκε στον δέοντα βαθμό από την γεωπολιτική κατάσταση της Ανατολικής Μεσογείου.
Τέλος ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει πως “για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η καθοριστικής σημασίας συνεισφορά του τομέα στην εθνική οικονομία, η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να λύσει συστηματικά και αποτελεσματικά το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, να επενδύσει στη δυναμική και στοχευμένη προβολή του ελληνικού τουρισμού και των προϊόντων του και να διαβεβαιώσει τον τομέα ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη επαναφοράς της φορολογίας σε ανταγωνιστικά επίπεδα”.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments