Για τους σπουδαστές των σχολών τουρισμού, αυτή η περίοδος είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη. Και αυτό γιατί σπουδάζουν εξ αποσπάσεως, καθώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων έχουν να πατήσουν στη σχολή τους σχεδόν ένα χρόνο. Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά αν και αυτό δεν είναι εύκολο καθώς πολλά μαθήματα απαιτούν πρακτική εξάσκηση.
Για παράδειγμα το μάθημα της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής θέλει την κουζίνα της σχολής. Έτσι οι σπουδαστές έχουν επιστρατεύσει την κουζίνα του σπιτιού τους, την ώρα που ο δάσκαλος διδάσκει από το διαδίκτυο, το οποίο έχει πλημμυρίσει από τις λιχουδιές των σπουδαστών.
Όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Ξένη Γερνά, Αν. Δ/ντρια του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (πρώην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) «τα παιδιά δεν χάνουν ούτε μια ώρα μαθήματος, δείχνουν ενδιαφέρον ωστόσο τους λείπει η σχολή, το περιβάλλον της και η δια ζώσης διδασκαλία». «Ιδιαίτερα τους πρωτοετής που ακόμη δεν τους έχουμε δει από κοντά» μας είπε η κ. Γερνά.
Τα παιδιά αυτά που με τόση διάθεση και όρεξη μπήκαν στη σχολή, έχουν να αντιμετωπίσουν την τραγική πραγματικότητα καθώς ο κλάδος τους βρίσκεται σε παύση και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments