Για πολλά χρόνια η Ρόδος ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις πολυήμερες εκδρομές των λυκείων της χώρας. Κάθε άνοιξη γέμιζε από χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα με προφανή οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού. Ωστόσο αυτό σταδιακά σταμάτησε καθώς οι σχολικές εκδρομές στράφηκαν προς άλλους προορισμούς, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.
(Αλήθεια τι θυμάστε από την σχολική σας εκδρομή στη Ρόδο:;;)
Τώρα η Ρόδος κάνει μια νέα προσπάθεια για να προσελκύσει και πάλι σχολικές εκδρομές. Ήδη τα πρώτα σχολεία έκαναν την εμφάνιση τους στο νησί τις τελευταίες εβδομάδες γεμίζοντας με αισιοδοξία στην τουριστική βιομηχανία της Ρόδου.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, άνθρωπος του τουρισμού και ο ίδιος: «Καλωσορίζουμε στη Ρόδο τους μαθητές που επέλεξαν το νησί μας για την πενθήμερη σχολική τους εκδρομή και τους συνοδούς τους και τους ευχόμαστε καλή διαμονή. Οι μαθητικές εκδρομές αποτελούν ένα άριστο θεσμό της σχολικής ζωής και η Ρόδος με το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα, με τη μεγάλη γκάμα επιλογών στους κλάδους της φιλοξενίας, εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με τις φυσικές της ομορφιές, αποτελεί τον κατεξοχήν ιδανικό προορισμό.
Η ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού και η κατάταξη της Ρόδου και πάλι μετά από χρόνια στην πρώτη θέση προτίμησης της μαθητικής μας νεολαίας, αποτελεί κύριο μέλημά μας. Τα πρώτα αποτελέσματα των μέχρι τώρα προσπαθειών μας, αποδεικνύουν ότι η Ρόδος βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής επανεκκίνησης του μαθητικού τουρισμού».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments