Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής “Wunderschön” της κρατικής τηλεόρασης WDR στη Χαλκιδική.
Ο σχεδιασμός ξεκίνησε πριν ένα μήνα, όταν ο σκηνοθέτης με μέλη του συνεργείου επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική για να κάνουν ρεπεράζ. Στόχος της εκπομπής δεν ήταν απλά να παρουσιάσουν τα τουριστικά μέρη της Χαλκιδικής αλλά να αναδείξουν τον προορισμό μέσα από τα «μάτια» των ντόπιων. Για το λόγο αυτό, επιστρατεύθηκαν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του Νομού κάτω από την «ομπρέλα» του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Τα γυρίσματα κράτησαν 8 μέρες και κατά τη διάρκεια τους, η δημοσιογράφος συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους παραγωγούς εξαιρετικών τοπικών προϊόντων (λάδι, ελιά, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, πίτες, ψάρια), επισκέφτηκε τα παραδοσιακά χωριά της Χαλκιδικής και κατέγραψε την ιστορία και τα έθιμα τους, δοκίμασε υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες αλλά κυρίως γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους της Χαλκιδικής που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του ΤΟΧ.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προβολή της Χαλκιδικής στη Γερμανική αγορά, που επετεύχθη με τη βοήθεια του γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία και συμπληρώνει την ψηφιακή καμπάνια που τρέχει εδώ και ένα μήνα ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στη σημαντικότερη τουριστική αγορά, με στόχο να πλησιάσει τα νούμερα των αφίξεων του 2019 που έφτασαν τις 350.000.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments