Η Ωδή Αμφιπόλεως, ένας σύλλογος για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη της Αμφίπολης και του Δυτικού Παγγαίου, συμμετέχει στην δράση “Διαβάς εις Μακεδονίαν”, μία πειραματική περιηγητική εκδρομή που πραγματοποιεί η ομάδα δώδεκα εθελοντών-πεζοπόρων, στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της Σοφίας Παπασπύρου, Αρχαιολόγου-Μουσειολόγου με τον τίτλο “Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στόχος της ομάδας είναι να μελετήσουν και κατά προέκταση να προωθήσουν τον “αργό τουρισμό” και την αυθεντικότητα, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της συγκεκριμένης πολιτιστικής διαδρομής.
Η διαδρομή που περπατούν τα μέλη της ομάδας είναι από την Καβάλα μέχρι την Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε χθες Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα της ομάδας εντός των ορίων του Δήμου Αμφίπολης θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη από την Κορμίστα Σερρών και θα τελειώσει στη Νέα Φυλή, όπου θα περάσουν το βράδυ και την επόμενη ημέρα θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την Θεσσαλονίκη.
Με φροντίδα της Ωδής Αμφιπόλεως η ομάδα των περιπατητών περιηγητών θα έρθει σε επαφή με φορείς και ιδιώτες της περιοχής, οι οποίοι με χαρά και προθυμία θέλησαν να συμβάλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος ώστε τα βήματα της ομάδας στον τόπο τους να γίνουν πιο ενδιαφέροντα.
Η διαδρομή τους θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο “Γη του Ορφέα”. Θα επισκεφθούν το ιστορικό μουσείο της Κορμίστας όπου θα πληροφορηθούν για την σφαγή των 91 κατοίκων της από τους Βούλγαρους το 1941.
Θα συνεχίσουν την πορεία τους έως το Ροδολίβος όπου θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Στέργιο Φραστανλή και την πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Σωτηρία Καλακίδα. Εκεί θα προβληθεί βίντεο των δράσεων της ομάδας καθώς και βίντεο με τα αξιοθέατα της περιοχής.
Η ομάδα θα συνεχίσει την διαδρομή της προς την Ν. Φυλή. Μετά από μία ανάσα ξεκούρασης θα μεταβούν με οχήματα των μελών της Ωδής Αμφιπόλεως και τα συνοδά οχήματα των μελών της ομάδας στην Πρώτη Σερρών. Θα επισκεφθούν το λαογραφικό μουσείο “Το Χαγιάτι Λαδιά” και το Αγίασμα Αγ.Γεωργίου και θα τους δοθούν πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου. Επιστροφή στη Ν.Φυλή για ξεκούραση και ύπνο σε καταλύματα που οι εκπρόσωποι της Ωδής Αμφιπόλεως φρόντισαν να τους παρασχεθούν και το πρωί η ομάδα θα συνεχίσει τα βήματά της προς την Θεσσαλονίκη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments