Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αποτελεί για πολλούς συμπατριώτες μας, τη μόνη ελπίδα να πάνε ολιγοήμερες διακοπές. Έστω και έτσι κουτσουρεμένο που είναι φέτος, καθώς αφορά μόλις 150 χιλιάδες δικαιούχους από 540 χιλιάδες πέρσι, και μόλις πέντε μέρες διακοπές αντί εφτά. Ωστόσο είναι η ανικανότητα και η αδιαφορία του κράτους τέτοια που ούτε αυτό μπορεί να προσφέρει στον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη αν και του παρακρατά ανελλιπώς εισφορά υπέρ ΟΕΕ (0,35%).

Κοιτάξτε τι συμβαίνει. Κανονικά οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ήμερα που θα ξεκινούσε η εφαρμογή του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Περάσαν τα Χριστούγεννα, οι Αποκριές, η 25η Μαρτίου και φτάσαμε στο Πάσχα αλλά οι οριστικές λίστες δικαιούχων ακόμη να ανακοινωθούν. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία σε κάποιος να κάνουν ολιγοήμερες αποδράσεις σ’ αυτές τις αργίες που προαναφέραμε, να ξεφύγουν για λίγες μέρες από την οικτρή καθημερινότητα που βιώνουν. Επίσης χάθηκε η ευκαιρία να κινηθούν λίγο τα μικρά καταλύματα, ιδιαίτερα αυτά σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στις ξένες αγορές, που δεν θα δουν τα 30 εκατομμύρια τουρίστες που διαφημίζει το Υπουργείο Τουρισμού και βιώνουν παρατεταμένη κρίση καθώς η βασική τους πελατεία οι Έλληνες περιόρισαν δραστικά τα ταξίδια τους.

Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ ΟΕΕ (0,35%), οι οποίες παρακρατούνται από όλους τους εργαζόμενους χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταποδοτικότητα.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments