Μια μεγάλη επένδυση στο χώρο του τουρισμού φαίνεται να ξεκολλά αν και αυτό ποτέ δεν είναι σίγουρο στην απίθανη χώρα μας.
Συμφωνά με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε σήμερα η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Το οικονομικό αντάλλαγμα από την NCH Capital που πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου µετά από 6 χρόνια.
Η επένδυση που θα βελτιώσει θεαματικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής, περιλαμβάνει τη δημιουργία μεικτού τουριστικού θέρετρου κάτω από την ομπρέλα διεθνούς αλυσίδας παγκοσμίου φήμης με το κατασκευαστικό κόστος να ξεπερνά τον αρχικό υπολογισμό των €100 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει επίσης δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και κατασκευή νέων υποδομών, ενθάρρυνση του αειφόρου παράκτιου τουρισμού, διασφάλιση της προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των 490 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο.
Ο σχετικός διαγωνισμός είχε ξεκινήσει το Μάρτιο του 2012 ωστόσο λόγω αντιδράσεων από κόμματα και φορείς η διαδικασία παραχώρησης ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν πέντε χρόνια.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments