Η χρονιά που ξεκίνησε πριν μερικές μέρες είναι εκλογική όχι μόνο σε ότι αφορά στην κεντρική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στον τουρισμό. Και αυτό γιατί δυο σημαντικά συλλογικά όργανα στο χώρο του τουρισμού έχουν εκλογές και σίγουρη αλλαγή Προέδρου.
Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα γίνουν εκλογές στον ΣΕΤΕ, το κορυφαίο συλλογικό όργανο του τουρισμού. Ο νυν Πρόεδρος Γιάννης Ρέτσος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος καθώς συμπλήρωσε τις δυο θητείες του και αποχωρεί. Για τη θέση του Προέδρου αρχικά ακούστηκε το όνομα του Γιάννη Παράσχη (φώτο) που από το 2007 διευθύνει το αεροδρόμιο Αθηνών.
Ωστόσο τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αντέδρασαν σφόδρα μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν επικεφαλής του ΣΕΤΕ να είναι ένας μη ξενοδόχος. Θεωρούν πως ο ΣΕΤΕ ιδρύθηκε από ξενοδόχους και πως ξενοδόχοι πρέπει να τον διοικούν. Προφανώς συντεχνιακά σκεπτόμενοι, παραβλέπουν πως για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους και άλλοι κλάδοι δουλεύουν σκληρά ως κρίκοι της τουριστικής αλυσίδας. Έτσι αναζητούν προσωπικότητα από τον ξενοδοχειακό κλάδο για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.
Ένα σημαντικό όνομα είναι του σημερινού Προέδρου της ΠΟΞ και αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ Γρηγόρη Τάσιου, ο οποίος όμως θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας μια έδρα στο νομό Χαλκιδικής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα από τα φαβορί στη Χαλκιδική, ωστόσο σε περίπτωση που δεν εκλεγεί βουλευτής και βολεύουν οι ημερομηνίες, τότε είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΕΤΕ. Έχει πλεονεκτήματα καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον τουριστικό χώρο και ξέρει πολύ καλά το σπορ των εκλογών στα συλλογικά όργανα.
Εκλογές μετά το καλοκαίρι θα έχουμε και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Και σ’ αυτόν τον κορυφαίο συλλογικό φορέα των ξενοδόχων θα έχουμε αλλαγή Προέδρου καθώς ο νυν Πρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος, ασχέτως αν εκλεγεί ή όχι βουλευτής, θα αποχωρήσει καθώς έχει συμπληρώσει τις δυο θητείες του. Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο σημερινός πρώτος αντιπρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης από την Κρήτη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments