Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Πέρσι και φέτος, η πανδημία χτύπησε την χώρα μας στο πιο ευαίσθητο της σημείο, κάνοντας την ουσιαστικά να αγωνιεί αλλά και να «αγκομαχά» εξαιτίας της μειωμένης εισροής τουριστών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της χώρας μας σε ξένους προορισμούς με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και με απώτερο στόχο την οικονομική ενίσχυση. Τι καλύτερο όμως από το να διαφημίζεται η χώρα μας στο εξωτερικό χωρίς η ίδια να το επιδιώκει;
Το διάσημο τουριστικό περιοδικό Condé Nast Traveller, το οποίο έχει και ειδική στήλη αφιερωμένη στην Ελλάδα, προτείνει για το καλοκαίρι το «μυστικό», όπως το χαρακτηρίζει, ελληνικό νησί και γράφει αναλυτικά για την Μήλο, τις απέραντες ομορφιές της, την ιστορία της, προτείνει μέρη για διαμονή και φαγητό αλλά αναφέρει και για τις περισσότερες από 70 παραλίες της!
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως δεν πρόκειται να γίνει βαρετή η διαμονή του ακόμα κι αν αυτή διαρκέσει περισσότερο από 5 μέρες καθώς η Μήλος «υπόσχεται» πως υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη να δει κανείς που ποτέ δεν τελειώνουν. Γενικά, η ενότητα του περιοδικού που αφορά μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το 2021 είναι γεμάτη με ελληνικά νησιά και χωριουδάκια!
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως η Ελλάδα ακόμα κι αν βιώνει μία δύσκολη περίοδο, μόλις επιστρέψει η κανονικότητα και επανακάμψουμε θα εξακολουθήσει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments