Με την σημαντική υποστήριξη του ΕΟΤ ξεκινάει αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που φέρνει την χώρα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και την βάζει ξανά στην πρώτη γραμμή της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Ο φετινός αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022, με τη συμμετοχή 147 αθλητών από 19 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες.
Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία, είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό γεγονός που προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα και τις φυσικές ομορφιές της. Η Κρήτη, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Ήπειρος είναι χαρακτηριστικοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι ενισχύονται όχι μόνο από τους ποδηλατικούς αγώνες, αλλά και από τις παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των πέντε αγωνιστικών ημερών. Ο ποδηλατικός γύρος έχει ως στόχο να αναπτύξει το άθλημα της ποδηλασίας στην Ελλάδα και να συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης ποδηλατικής κουλτούρας στους πολίτες που περνάει και μέσα από τους κανόνες οδικής ασφάλειας.
Η πρώτη διαδρομή (εταπ) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου ξεδιπλώνει όλη την ομορφιά της Κρήτης, ξεκινάει από το Ηράκλειο, συνεχίζει στο Ρέθυμνο και τερματίζει στο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά. Οι επόμενες τέσσερις απαιτητικές διαδρομές διασχίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα, σε διαδρομές από το ΟΑΚΑ μέχρι την Ιτέα, από τους Δελφούς μέχρι την Καρδίτσα και τη Λάρισα και από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα που θα γίνει και ο τερματισμός του πέμπτου εταπ. Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα με φόντο το μεσογειακό ελληνικό τοπίο.
Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα διεθνή αθλητικά κανάλια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments