Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Πολύ καλά είναι τα νέα για την Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, όσον αφορά την βρετανική αγορά. Και αυτό γιατί η Jet2 Holidays, o δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Βρετανίας μετά την TUI UK, αυξάνει τη δραστηριότητα του στην περιοχή, όπως και σε άλλα μέρη της χώρας μας, καθώς στα σχέδια του είναι μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Έτσι για την επόμενη θερινή περίοδο, αυξάνει σε 10 τις εβδομαδιαίες πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία από έξι που ήταν φέτος (τρείς συνεχίζουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου), προσεγγίζοντας τα επίπεδα του 2018 που έφερνε 12 πτήσεις, και του 2019 με 11 πτήσεις.
Αυτά και άλλα πολλά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Holidays, ο Steve Heapy, προς τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης,σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Portes Lithos Luxury Resort στην Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής.
Ο κ. Heapy, που εντυπωσίασε με την απλότητα και την αμεσότητα του, τόνισε πολλές φορές πως «χρειαζόμαστε περισσότερα δωμάτια και κλίνες στην περιοχή για να καλύψουμε τη ζήτηση», δωμάτια που να καλύπτουν τα αυστηρά πλαίσια της βρετανικής νομοθεσία. Επίσης ζήτησε από τους ξενοδόχους προτεραιότητα όσον αφορά στη διαθεσιμότητα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «εμείς δεν είμαστε σαν την Booking. Δεν πουλάμε μόνο δωμάτια αλλά πακέτα με αεροπορικές θέσεις. Αν δεν βρούμε δωμάτια, οι αεροπορικές θέσεις θα μείνουν άδειες και οι πτήσεις κοστίζουν ακριβά».
Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Holidays τόνισε στον επίλογο του πως «η σχέση μας με τους ξενοδόχους που συνεργαζόμαστε είναι φιλικές και όχι δικτατορικές…»
Η Jet2 Hoidays, με πάνω από 4.4 εκατομμύρια πελάτες κάθε χρόνο (πριν την πανδημία), διαθέτει και την δική τις αεροπορική εταιρεία, την Jet2.Com. Είναι η 3η μεγαλύτερη στη Βρετανία με στόλο που αποτελείται από περίπου 90 αεροσκάφη που τον επόμενο χρόνο θα φτάσουν τα 104, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι παραδόσεις από μια παραγγελία 75 καινούργιων Airbus. Πετά από 10 πόλεις της Βρετανίας και στην Ελλάδα φτάνει σε 16 ελληνικά αεροδρόμια. Στη Θεσσαλονίκη φτάνει από έξι αεροδρόμια της Βρετανίας.
Επίσης ο Όμιλος της Jet2, δραστηριοποιείται σε μεσογειακούς προορισμούς, στα Κανάρια νησιά και ευρωπαϊκές πόλεις με τουριστικό ενδιαφέρον.
Την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Dolphins of Greece, που μεταξύ άλλων εξυπηρετεί τους τουρίστες της Jet2 Holidays σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο και Σκόπελο.
Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Αναγνώστης Θεοχαρόπουλος, διευθυντικό στέλεχος της Dolphins of Greece, ενώ χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Χαλκιδικής, αν και προσκλήθηκαν έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments