Με στόχο την προσέλκυση σχολικών και εκπαιδευτικών εκδρομών, Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα βρεθεί από σήμερα  στη Ρώμη για μια σειρά δράσεων προβολής της Περιφέρειας στην ιταλική αγορά.
Η κεντρική εκδήλωση – παρουσίαση της Π.Κ.Μ. θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων της ελληνικής πρεσβείας, με προσκεκλημένους καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, διευθυντές σχολικών μονάδων της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής , δημοσιογράφους και tour operators, στους οποίους θα γίνει διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού της Περιφέρειας.
Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε δύο ιστορικές μορφές της Κεντρικής Μακεδονίας, το Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ MONEY ART της RAI διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο γυρίστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν συζήτηση και συνεντεύξεις.
Στις 21 και στις 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο του Vulci, με σκοπό τη συνέχιση των επαφών που ήδη έχουν ξεκινήσει μεταξύ της ιταλικής και της ελληνικής πλευράς, με στόχο την αδελφοποίηση μεταξύ του Μουσείου του Vulci και του Βυζαντινού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.
Η οργάνωση γίνεται με τη συμβολή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Στις εκδηλώσεις θα αναδειχθούν σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αρχαιολογικοί χώροι (Αμφίπολη-Τύμβος Καστά, Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Αρχαία Στάγειρα), μνημεία της UNESCO στη Θεσσαλονίκη, υγροβιότοποι (λίμνη Κερκίνη. Δέλτα Αξιού κλπ), σπήλαια (Αλιστράτη, Πετράλωνα κλπ), που, εκτός των άλλων, προσφέρονται ως αντικείμενο εκπαιδευτικής ενημέρωσης, αλλά και ως ιδανικές τοποθεσίες για σχολικές εκδρομές.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments