Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, προτίθεται να ενεργοποιήσει τα Θεματικά Δίκτυα Συνεργασίας (Product Clubs), ξεκινώντας από το Δίκτυο Συνεργασίας για τον Πολιτιστικό Τουρισμό.
Το πρώτο βήμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διενέργεια μιας συνάντησης εργασίας ανοικτής σε κάθε ενδιαφερόμενο πολιτιστικό οργανισμό, Δήμο, επαγγελματία και επιχείρηση. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η ανάπτυξη και ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά συνολικά στην Περιφέρεια Αττικής μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αυτήν τη μορφή τουρισμού. Η προσέγγιση της Περιφέρειας Αττικής στην έννοια του πολιτιστικού τουρισμού δεν περιορίζεται μόνο στην ιδιαίτερα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αττικής, αλλά περιλαμβάνει και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία σε όλες της τις εκφάνσεις.
Η συνάντηση εργασίας για την ενεργοποίηση Θεματικού Δικτύου Συνεργασίας (Product Club) με θέμα: «Πολιτιστικός Τουρισμός στην Αττική» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει, μεταξύ άλλων, μια αναλυτική εισήγηση από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και τη δημιουργία του κατάλληλου συνεργατικού σχήματος, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες μελέτες περιπτώσεων (case studies) και θα γίνει συζήτηση για την εφεξής συνεργασία.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourismos@patt.gov.gr με το ονοματεπώνυμο, την επιχείρηση ή το φορέα που εκπροσωπεί και τα στοιχεία επικοινωνίας. Όσοι επιπλέον ενδιαφέρονται να κάνουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης μια σύντομη παρουσίαση της δουλειάς τους στο χώρο του πολιτιστικού τουρισμού, μπορούν να το δηλώσουν στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στέλνοντας μια σύνοψη της παρουσίασής τους.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments