Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις προβολής του τουριστικού προορισμού της, ξεκινώντας ένα Road Show με τρεις σταθμούς σε σημαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Οι στοχευμένες ενέργειες αποτελούνται από ενημερωτικές ημερίδες και B2B στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στο Βερολίνο, και θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Η ατζέντα των εκδηλώσεων φιλοδοξεί να επανασυστήσει την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό στους επισκέπτες της. Η παρουσίαση των ιδιαίτερων θεματικών τουριστικών προϊόντων για κάθε μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες είναι το μεγάλο στοίχημα της δράσης, και εντάσσεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει ομάδες επαγγελματιών σύμφωνα με τη στρατηγική της για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο στην Κεντρική Μακεδονία.
Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στο θεματικό τουριστικό προϊόν της γαστρονομίας, με αναφορές στις γεύσεις και την φιλοσοφία της μακεδονικής κουζίνας και στον οινοτουρισμό της περιοχής. Η παρουσίαση του πολιτιστικού αποθεμάτος της Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί, ενώ η παρουσίαση των επιλογών για εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία.
Στην επιτυχία του σκοπού, θα συμβάλλουν και οι ομιλητές των ημερίδων που θα συνοδεύουν την ελληνική αποστολή. Το κοινό στο οποίο θα απευθύνονται είναι εκπρόσωποι τοπικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, και γενικώς εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό. Με το πέρας κάθε εκδήλωσης, θα ακολουθεί συνέντευξη τύπου και δράσεις δικτύωσης.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments