Αύριο το μεσημέρι στις 12, σε εκκλησία της Μόσχας, θα τελεστεί νεκρώσιμος ακολουθία για τον Μπόρις Μουζενίδη που πέθανε από κορωνοϊό σε νοσοκομείο της ρωσικής πρωτεύουσας τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο για συγγενείς, φίλους και συνεργάτες που ζουν στη Μόσχα και θέλουν να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Μπόρις. Στη συνέχεια και αναμένοντας την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η σορός του άτυχου Μπόρις Μουζενίδη θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της αεροπορικής του εταιρείας, της Ellinair, με αριθμό πτήσης 1961 που είναι το έτος γέννησης του. Δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής η μέρα και ώρα της κηδείας του στη Θεσσαλονίκη, πιθανότερο είναι Πέμπτη ή Σάββατο. Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η οικογένεια του εκλιπόντος θα ζητά αντί στεφάνου κατάθεση δωρεάς σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ συνεχίζουν να καταφθάνουν συλλυπητήρια μηνύματα από τουριστικούς φορείς της χώρας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης…

«Η ξενοδοχειακή οικογένεια της Θεσσαλονίκης είναι συγκλονισμένη από την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ενός ενορατικού ανθρώπου που προσέφερε τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη τόσο της Ελλάδας όσο και της περιοχής μας. Με σκληρή και πολύχρονη δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει έναν πανίσχυρο τουριστικό Όμιλο που συνέσφιξε τις σχέσεις μας με το ρωσικό κοινό. Ο χαμός του αφήνει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στον Όμιλο Μουζενίδη».

Το Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης…

“Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπόρις Μουζενίδη, για τον απρόσμενο χαμό του. Η ΕΤΓΜΘ απώλεσε ένα φίλο, μέλος, συνεργάτη και αρωγό των προσπαθειών μας για τους αγώνες του κλάδου μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάζει”.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Thessaloniki Convention Bureau…

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.
Έφυγε αναπάντεχα ένας άνθρωπος με όραμα και σκληρή δουλειά που εργάστηκε με πάθος και προσήλωση για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, επενδύοντας ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στους στενούς δεσμούς με τη Ρωσία. Πέραν όλων, υποστήριξε μέσα από τη δραστηριότητά του, αλλά και τη συμμετοχή ως μέλος στον φορέα μας, την προοπτική ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού για την περιοχή.
Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη της τουριστικής κοινότητας στην Ελλάδα για το έργο και την προσφορά του».

Η ΔΕΘ-Helexpo…

«Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου του ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδη, ενός ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στον ελληνικό τουρισμό, εκφράζει η ΔΕΘ-Helexpo. Ο Μπόρις Μουζενίδης τιμούσε επί χρόνια με την εμπιστοσύνη του την τουριστική έκθεση Philoxenia, κατέχοντας διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές της συμμετοχές (φώτο).
Για πρώτη φορά συμμετείχε στη Philoxenia το 2012 με τη Mouzenidis Travel και έκτοτε η παρουσία του –στη συνέχεια και ως όμιλος- ήταν αδιάλειπτη μέχρι και την τελευταία διοργάνωση του 2019. Κάθε χρόνο μάλιστα η εκθεσιακή του συμμετοχή μεγεθυνόταν. Με την αεροπορική εταιρεία του ομίλου δε, την Ellinair, ήταν από το 2016 χορηγός στο τουριστικό συνέδριο της Philoxenia.
Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του εκθεσιακού φορέα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα, που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό».

FedHATTA: Αποχαιρετισμός στον Μπόρις Μουζενίδη

Eκ μέρους του κλάδου των Τουριστικών γραφείων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA κ. Λ. Τσιλίδης, εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνικό Τουρισμό.
«Ο Μπόρις και το έργο του αποτελούν σημείο αναφοράς στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον κλάδο μας. Αυτοδημιούργητος, δυναμικός και πρωτοπόρος, κατάφερε να ανοίξει την ρώσικη αγορά για την Ελλάδα και να συνδέσει το όνομά του με τον ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία, αλλά και στην ευρύτερη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια της Διοίκησης της FedHATTA στoυς οικείους του και στους συνεργάτες του.
Θέλω όμως, παράλληλα να εκφράσω και την αναγνώριση του κλάδου μας, για το έργο που αφήνει ως παρακαταθήκη.
Ευχή όλων μας, το σημαντικό του έργο να συνεχίσει επάξια».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments