Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, βρίσκεται στο 150 ο χλμ, της Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, στην έξοδο της Ακράτας και σε απόσταση 20 χλμ, νότια στον πρώην Δήμο Αιγείρας. Αφού περάσουμε τα δύο χωριά, τους Αμπελοκήπους και την Όαση, φτάνουμε στο Συνεβρό. Η σήμανση είναι καινούργια και σαφής, ο δρόμος ασφαλτοστρωμένος μέχρι την είσοδο του Πάρκου και η οδήγηση ασφαλής, διανύοντας ένα μοναδικό τοπίο, με ποικίλη βλάστηση, με τον ποταμό Κριό και το όρος Μαρμάτι να καθορίζουν την μορφολογία του.
Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του Πάρκου, “το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού Area Synest, δημιουργήθηκε μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, με σεβασμό στο περιβάλλον, με αγάπη για την ζωή δίπλα στην φύση και με αξιοποίηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στην θέση του παλιού καφενείου του χωριού, αναστηλώσαμε το Λαογραφικό μας Μουσείο, με αναβίωση του Παραδοσιακού Καφενέ, σημείο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του χωριού, τα επαγγέλματα που χάθηκαν, με την εκβιομηχάνιση και την αστυφιλία, τις αναφορές στον αγροτικό τρόπο ζωής και την αναβίωση της αγροτικής κατοικίας!! Έχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά, στον λόγιο κληρικό Ανδρόνικο Δημητρακόπουλο, που γεννήθηκε στο Συνεβρό και πέθανε στην Λειψία της Γερμανίας 42 ετών και έγραψε σχετικά με το Σχίσμα των Εκκλησιών. Τα συγγράμματά του φυλάσσονται στην Μονή Ταξιαρχών του Αιγίου.
Πηγή πολύπλευρης έμπνευσης για τον δημιουργό του Πάρκου, Μαρτίκ Μανικιάν, υπήρξε η ίδια η φύση, τα χρώματα, οι ήχοι, οι μυρωδιές και κυρίως η ζωή των πουλιών. Έτσι δημιούργησε την Φωλιά, για να συνδέσει την ζωή των πουλιών με τον επισκέπτη, όπου μπορεί να δει τον χώρο και τα χρώματα του από άλλη οπτική γωνία, καθώς και να χαλαρώσει, τον Περιστερώνα, το Κοτοχωριό, τα αγριόπουλα, το Κουνελοχωριό με τα παγώνια, την Εξέδρα με θέα στο δάσος, την λίμνη με τις πάπιες, το σπίτι του κυρ-Μένιου. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με ο περπάτημα μέσα στο δάσος, δίπλα στον Κριό ποταμό μέχρι το δικό μας Πανταβρέχει, μια σπηλιά από όπου στάζει νερό όλο τον χρόνο!
Όλος ο χώρος, έχει στολιστεί Χριστουγεννιάτικα, όπου οι Καλικάντζαροι έχουν κάνει κατάληψη στην Είσοδο και στην Φωλιά, οι Νάνοι μας οδηγούν στην Παγωμένη Πόλη που στήσαμε μέσα στο Θερμοκήπιο, οι ψαλμοί ηχούν στην Θεατρική Φάτνη, και οι Ελαφονεράιδες ζουν κοντά στην λίμνη!
Στον χώρο Γεύσεων και Χαλάρωσης μπορείτε να ξεκουραστείτε και να γευτείτε πιάτα Ελληνικής και Αρμένικης παραδοσιακής κουζίνας, γλυκά και ελληνικό καφέ!!”
Γενική είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για τα παιδιά!! Ειδικές τιμές για σχολεία.
Θα λειτουργήσει 17/12/16 – 08/01/2017, από τις 10:00π.μ. έως 6:00μ.μ., ως Πάρκο Χριστουγέννων!!
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937097315 κα Άντα Σολδάτου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments