Το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού παρουσιάζοντας τον οδηγό Michelin για την Αθήνα σε μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, που φιλοξένησε το πρωτοποριακό εστιατόριο DELTA στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και πλήθους επίσημων προσκεκλημένων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης (φώτο), ο οποίος συντόνισε την πρωτοβουλία τα δυο τελευταία χρόνια, δήλωσε :
«Χαίρομαι που η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμπίπτει φέτος με την επίσημη παρουσίαση του Οδηγού Michelin για την Αθήνα. Πρόκειται για μία εμβληματική συνεργασία του ΕΟΤ με τον πλέον αναγνωρίσιμο διεθνή Οδηγό γαστρονομίας, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός, αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό! Με αυτή την συνεργασία ισχυροποιείται η Ελλάδα καθώς η χώρα μας διαθέτει τις προϋποθέσεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο οδηγός Michelin”’
Η συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin ήταν μια πρωτοβουλία του ΕΟΤ. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin και υπεγράφη πριν ένα χρόνο (22/09/22) στο Παρίσι από τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και τον Διευθυντή Ευρώπης του τμήματος Michelin Experiences Tommy Maussin.
Οι Οδηγοί Michelin θεωρούνται ένα διεθνές σημείο αναφοράς για όλο και περισσότερους υψηλού μορφωτικού επιπέδου και ενημερωμένους τουρίστες και η επίδρασή τους οδηγεί σε ποσοτική και ποιοτική αύξηση στη ζήτηση.
Το νέο εμβληματικό απόκτημα της χώρας αναδεικνύει τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας και το πλούσιο γαστρονομικό προφίλ της Αθήνας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την θέση της χώρας μας στους κορυφαίους προορισμούς τουρισμού.
Η επιλογή της Αθήνας έγινε λόγω του εύρους, της πρωτοτυπίας, της ποικιλομορφίας, της βιωσιμότητας και της δημιουργικότητας της νέας γαστρονομικής σκηνής της πρωτεύουσας, η οποία μπορεί να αποτελέσει κριτήριο επιλογής και όχημα ενίσχυσης των city breaks και long weekends στην Αθήνα από υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδιώτες.
Ο Οδηγός Michelin για την Αθήνα περιλαμβάνει 9 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin και προτείνει 18 επιπλέον εστιατόρια, για την ποιότητα των υλικών και την απλή αλλά ξεχωριστή γαστρονομική τους ταυτότητα.
Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται με θέμα τις πράσινες επενδύσεις στον τουρισμό«Tourism and Green Investment».Οι Michelin Guide έχουν καθιερώσει ένα νέο “πράσινο αστέρι” (Gastronomy & Sustainability).
Το πράσινο αστέρι της Michelin είναι ένα βραβείο το οποίο αναδεικνύει εστιατόρια που χρησιμοποιούν πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Στη χώρα μας το κατέχουν τα εστιατόρια DELTA και SOIL.

Δείτε τα video της παρουσίασης:
Two Days in Athens, Greece
https://youtu.be/cmKc8yaTXxg
Green Star in Action
https://youtu.be/799Xg_pgSSs

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments