Όσοι ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, έχετε προθεσμία μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23:59 να υποβάλλεται την σχετική αίτηση
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, μόνο μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:
• είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
• έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
• συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Όσοι εγκριθούν θα λάβουν «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» με την οποία θα καλύψουν έξοδα διαμονής για τις διακοπές τους σε συμβεβλημένα καταλύματα, από μια έως πέντε διανυκτερεύσεις Αν μάλιστα επιλέξουν να κάνουν διακοπές σε κάποιο από τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο ή Κω, τότε θα λάβουν επιταγή για διακοπές μέχρι και δέκα διανυκτερεύσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments