Σε ένα συνέδριο στη Σαντορίνη πριν καιρό, ρώτησα έναν Αμερικανό, γκουρού του τουριστικού μάρκετινγκ: Ποιος είναι αυτός που πρέπει να φροντίζει για την τουριστική προβολή μιας περιοχής; Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα μου απαντούσε ο ΕΟΤ, ή κάποιος αρμόδιος τέλος πάντων. Η απάντηση του με εξέπληξε. «Πρώτοι από όλους οι κάτοικοι μιας περιοχής ή αυτοί που έχουν καταγωγή από εκεί αλλά ζουν κάπου αλλού. Και για σας τους Έλληνες που είστε παντού στον κόσμο αυτό είναι εύκολο». Και πως θα γίνει αυτό τον ρώτησα. «Τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό είναι εύκολο. Ανεβάστε ωραίες φωτογραφίες ή κοινοποιήστε αυτές άλλων, περιγράψτε τις ομορφιές που υπάρχουν στον τόπο σας, διηγηθείτε ιστορίες, ενημερώστε για ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στον τόπο σας καθώς τα ξέρετε καλύτερα. Αν γίνει αυτό, τότε το έργο των αρμοδίων γίνεται ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό, καθώς δεν ξεκινά από το μηδέν αλλά από εκεί που το έχουν φτάσει όλοι μαζί».
Θυμήθηκα αυτή την κουβέντα τώρα που ο τουρισμός στη χώρα μας έχει μηδενίσει όπως και σε όλο τον κόσμο. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πάρει μπρος όταν τελειώσει ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό. Σ΄αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Να αναλάβουμε δράση. Να θυμίζουμε από τώρα σε όλους πως η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι μια όμορφη χώρα με πλούσια ιστορία, έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τους τουρίστες όταν περάσει η μπόρα.
Που θα βρούμε υλικό για να κοινοποιήσουμε ; Αν δεν έχετε δικό σας, η Marketing Greece, ένας φορέας που δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια οι άνθρωποι του τουρισμού στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει σύγχρονο ψηφιακό μάρκετινγκ, έχει ετοιμάσει αρκετό. Πανέμορφες εικόνες απ’ όλη την Ελλάδα με τη φράση #TIL THEN STAY SAFE (μέχρι να τότε μείνετε ασφαλής).
Μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο και κατεβάστε όσες φωτογραφίες θέλετε αποδεχόμενοι τους όρους, ότι δηλαδή θα τις χρησιμοποιήσετε για την προβολή της χώρας μας και όχι για εμπορική χρήση. Πλημυρίστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτές. Όλοι μαζί μπορούμε…
https://www.marketinggreece.com/content-library/stay-safe
 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments