Η παραδοσιακή γαστρονομία και τα μοναδικά τοπία της Κυνουρίας στην Αρκαδία βρέθηκαν στο επίκεντρο των γυρισμάτων από το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Aqui la Tierra» («Εδώ η Γη»), που προβάλλεται στο κρατικό κανάλι της ισπανικής τηλεόρασης TVE1.
Η εκπομπή εστιάζει κάθε φορά στη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, τις παραδοσιακές βιώσιμες πρακτικές και τα πρωτότυπα έθιμα, που διαφοροποιούν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των προορισμών οι οποίοι παρουσιάζονται.
Το δημοσιογραφικό ταξίδι η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας με την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τοπικών φορέων με στόχο την προβολή στην Ισπανία και ευρύτερα στην ισπανόφωνη αγορά της γαστρονομικής κληρονομιάς, των ξεχωριστών παραδοσιακών οικισμών και των εθίμων της περιοχής.
Τα μέλη του ισπανικού συνεργείου κατέγραψαν τη συλλογή κάστανων και την παρασκευή με αυτά παραδοσιακών γλυκών στο χωριό Καστάνιτσα, την προετοιμασία τοπικής συνταγής με τη χρήση χειροποίητων ζυμαρικών στο χωριό Σίταινα, καθώς και το ψάρεμα με καΐκι και το μαγείρεμα παραδοσιακής κακαβιάς στο Παράλιο Άστρο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments