Ξέρετε ότι ο Χο Τσι Μινχ, ο μεγάλος ηγέτης του Βιετνάμ που κατατρόπωσε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, τις ΗΠΑ, ήταν κάποτε στρατιώτης στην Έδεσσα;
Τα μέχρι τώρα στοιχεία συνηγορούν ότι ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην περιοχή της Έδεσσας-Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και μάλιστα ανάμεσα σε στρατιώτες από διάφορες περιοχές του κόσμου που βοήθησαν την Ελλάδα αλλά και την Έδεσσα με το έργο τους στα πρώτα τους βήματα αμέσως μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912.
Πρόσφατα τον Δήμο Έδεσσας επισκέφθηκε η Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κα. Φουάνγκ και οι συνεργάτες της προκειμένου να συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων με το τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος συναντά τον Χο Τσι Μινχ».
Η βιετναμέζικη αποστολή παρακολούθησε την ειδική πολιτιστική διαδρομή που έχει σχεδιασθεί από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και ονομάζεται «Στα βήματα του Χο Τσι Μινχ». Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη και το ΚΑΠΗ όπου προσφέρθηκαν από τον πρόεδρο Γιώγα Τάκη κεράσια και νερό, τα στοιχεία που αναγνώρισε ως ταυτότητα της πόλης ο Χο Τσι Μινχ στην συνέντευξη που έδωσε στον Εδεσσαίο πολεμικό ανταποκριτή Σόλωνα Γρηγοριάδη κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments