Είδε και απόειδε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας  ότι η Θεσσαλονίκη πατώνει στον τουρισμό, ότι έχει μείνει πολύ πίσω σε θέματα προβολής και προώθησης, και αποφάσισε να ρίξει τα μούτρα του και  να ζητήσει τη βοήθεια  του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχουν τεταμένες σχέσεις και συχνά ανταλλάσσουν διάφορα… γαλλικά μεταξύ τους. Ωστόσο ο Δήμαρχος δέχεται μεγάλη πίεση από τον τουριστικό  κόσμο της πόλης που του ζητούν να κάνει κάτι καθώς τα ξενοδοχεία είναι άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άνδρες συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο με άκρα μυστικότητα, στο Κτήμα Κυρ – Γιάννη,  στο Γιαννακοχώρι στη Νάουσα. Το ραντεβού έκλεισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από παράκληση του κου Ζέρβα.  «Ο Μπουτάρης είναι φίλος σου δεν θα σου αρνηθεί» είπε στον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος με τρεμάμενη φωνή. Πράγματι ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον κ. Μπουτάρη και του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή για το καλό της πόλης. “Έλα ρε Γιάννη. Κάντο. Έχω την πανδημία, έχω την Ουκρανία, έχω και σας…” φέρεται να του είπε.

«Εγώ εδώ είμαι όποτε θέλει ας έρθει,   θα τον κεράσω και κρασί από τα φετινά. Θα του δώσω και δυο μπουκάλια να πάρει μαζί του»  απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρώην  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε στο κτήμα του  τον κ. Ζέρβα με πολύ φιλική διάθεση, σαν να  μην μεσολάβησε τίποτε μεταξύ τους. Αρχικά τον ξενάγησε στο Κτήμα, τον κέρασε κρασάκι νέας εσοδείας με ανάλογο μεζέ, και μπήκαν στο  ψητό.

«Θέλω να αναλάβεις την αντιδημαρχία τουρισμού Γιάννη μου. Έχουμε μείνει πολύ πίσω. Τα Γιάννενα μας πέρασαν, σε λίγο θα μας περάσει και η Κατερίνη. Έχω κάνει την πόλη κούκλα. Η Βαρκελώνη ωχριά  μπροστά στη Θεσσαλονίκη και δεν μας  ξέρει κανείς».

Ο κ. Μπουτάρης δέχθηκε αμέσως την πρόταση, βάζοντας όμως τους δικούς του όρους. Να επανέλθουν στο τμήμα τουρισμού του Δήμου τα στελέχη που με ή χωρίς τη θέληση τους αποχώρησαν  όταν ανέλαβε ο Ζέρβας. Να αποχωρήσει ο Δήμος από τον «άχρηστο»  όπως τον αποκάλεσε ο κ. Μπουτάρης,  Οργανισμό Τουρισμού, να ξανανοίξουν τα γραφεία τουριστικών πληροφοριών της πόλης που εγκαταλείφθηκαν πριν μερικούς μήνες,  και να ξεκινήσουν αμέσως δράσεις για την τουριστική προβολή και προώθηση της πόλης.  «Θέλω να γίνει σαφές ότι θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε»  είπε ο κ. Μπουτάρης στον κ. Ζέρβα.

«Δεκτά όλα Γιάννη μου» είπε ο κ. Ζέρβας, «βάλε μου λίγο κρασάκι ακόμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σε πανηγυρική εκδήλωση στο Makedonia Palace,  παρουσία του κου Μητσοτάκη που έκανε το προξενιό,  καθώς ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments