Για μια ακόμη φορά σε δημόσια εκδήλωση, αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Αυτό συνέβη σήμερα σε συνέντευξη τύπου του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην όποια έγινε ο απολογισμός του έργου του.

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είπε πως η λειτουργία του Οργανισμού είναι αποτυχημένη και αυτό γιατί απαρτίζεται από φορείς του Δημοσίου και έχει λογική Δημοσίου. “Η Πρόεδρος του Οργανισμού Βούλα Πατουλίδου είναι συμπαθέστατη αλλά ο οργανισμός επί της ουσίας δεν λειτουργεί” είπε ο κ.Μπουτάρης.

Συμπληρώνοντας ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας προανήγγειλε την άμεση αποχώρησή του Δήμου από τον Οργανισμό στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος. Η απόφαση θα παρθεί σήμερα από τη Δημοτική ομάδα και την εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης του Δήμου. Όπως είπε ο κ. Πέγκας, “για τον οργανισμό προσπαθήσαμε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Σε αντίθεση με άλλα μέλη του, πληρώσαμε κανονικά τις συνδρομές μας ωστόσο η εμπειρία μας δείχνει πως δεν μπορεί ο Οργανισμός να παίξει σωστά το ρόλο του. Και αυτό γιατί διακατέχεται από τη λογική του Δημοσίου. Έτσι χάσαμε την πίστη μας σ’ αυτόν”.

Ακόμη ο κ. Πέγκας προανήγγειλε τη δημιουργία ενός άλλου φορέα που θα αναλάβει την τουριστική προβολή της πόλης. Όπως είπε, “θα βάλουμε μπροστά τη δημιουργία ενός φορέα ιδιωτικού χαρακτήρα όπου οι δημόσιοι φορείς θα έχουν μειοψηφική συμμετοχή”. Ως καλό παράδειγμα ανέφερε το Γραφείο Διεκδίκησης Συνεδρίων το TCB, χωρίς να αποκλείει την μετάλλαξη και την αναβάθμιση του σε Οργανισμό Τουρισμού της πόλης.

Απάντηση Πατουλίδου…

Λίγο μετά η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου απάντησε στον κο Μπουτάρη με την παρακάτω δήλωση:

Ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα κ. Μπουτάρης, επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να πληρώνει την χρόνια παθογένεια των προσωπικών πολιτικών επιλογών. Αν εξέλειπε η αγωνία συγκεκριμένων να κατοχυρώσουν την προσωπική τους πολιτική υπογραφή στο κάδρο της πόλης μας, ίσως να πετυχαίναμε ένα υπόδειγμα ομαλής λειτουργίας όλων των δομών και υπηρεσιών προς όφελος των κατοίκων αυτού του τόπου.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή συναποφασίζει και εκτελεί. Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένως τη συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού (την οποία φυσικά και παρείχε), για την πραγματοποίηση τουριστικών δράσεων του δήμου. Επιπλέον ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης δεν προβάλει πρόσωπο γιατί δεν το έχει ανάγκη. Δε προβαίνει σε δηλώσεις για να απαξιώσει άξια πρόσωπα, αλλά για προβάλει τον προορισμό. Πόσο αυτό μπορεί να ενοχλεί και να φοβίζει;”

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments