Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε αποστολή από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Νίκο Νύκτα.
Στόχος τους ήταν να κάνουν επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες της πόλης και άλλους φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις τουριστικές δυνατότητες των όμορφων νησιών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη για τον τουρισμό περίοδο που διανύουμε.
Σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο με καλεσμένους τουριστικούς πράκτορες. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων των νησιών και ζήτησαν τουριστική στήριξη καθώς νιώθουν αποκομμένοι από την Ελλάδα.
Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί πράκτορες όταν θέλουν να διοργανώσουν εκδρομές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το σημαντικότερο είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση που στο παρελθόν είχε αφήσει κάκιστες εντυπώσεις καθώς την γραμμή εξυπηρετούσαν αναξιόπιστα παλαιάς τεχνολογίας πλοία με μεγάλες καθυστερήσεις.
Οι άνθρωποι της Περιφέρειας διαβεβαίωσαν πως αυτό έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς τώρα τη γραμμή που ξεκινά από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξυπηρετεί σύγχρονο καράβι τρεις φορές την εβδομάδα χωρίς να σημειώνονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Επίσης η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη γραμμή ανακοίνωσε σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια.
Οι τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν περισσότερη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στα νησιά όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές. Ποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν, τι ισχύει σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, υγειονομικά πρωτόκολλα κλπ.
Περίπου τα ίδια θέματα συζητήθηκαν και κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Μιχαλής Ζορπίδης με τους συνεργάτες του και τουριστικούς πράκτορες μέλη του ΕΕΘ.
Συζητήθηκε το ενδεχόμενο η Περιφέρεια να θεσπίσει κάποια κίνητρα προς τους τουριστικούς πράκτορες (πχ δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ανάληψη του κόστους των ξεναγήσεων κλπ) προκειμένου να αντισταθμιστεί το κόστος της μετάβασης και να γίνει πιο ελκυστικός ο προορισμός στα τουριστικά γραφεία.
Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε πως άκουσε και σημείωσε με προσοχή ότι πρόταση ειπώθηκε και πως θα επανέλθει σε λίγες μέρες με συγκεκριμένες προτάσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments