Ένα ακόμη πρόσωπο εισέρχεται στην πολυπληθή ηγετική ομάδα του Υπουργείου Τουρισμού. Πρόκειται για την Βίκυ Λοΐζου η οποία αναλαμβάνει γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Αυτό ανακοινώθηκε  στα πλαίσια του μίνι ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Η κα Λοΐζου αναλαμβάνει τη θέση που κατείχε ο κ. Κώστας Λούλης, ο οποίος στον ένα χρόνο της θητείας του, όχι μόνο δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του τουριστικού κόσμου αλλά ενίοτε με τις άστοχες δηλώσεις τους τον εξόργισε.
Η νέα γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις – ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση κατέχοντας θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων καθώς και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, επιβιώνοντας από έναν σπάνιας μορφής καρκίνο, εστίασε σε θέματα πολιτικής υγείας και μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας, ως σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments