Ο Γιάννης Τσάκαλος, με εμπειρία τριάντα χρόνων στον τουρισμό (μέχρι πρότινος υπεύθυνος μάρκετινγκ των Electra Hotels & Resorts) δημιούργησε τη δική του εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη επιχειρήσεων (business development), στρατηγική συμβουλευτική (strategic advisory) και διαχείριση έργων (project management), πάντα στο χώρο του τουρισμού.
Το όνομα της AQ Strategy, και το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Ο τουρισμός αλλάζει και απαιτεί Προσαρμοστικότητα…

Η AQ Strategy, εταιρεία στρατηγικού μάρκετινγκ, εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του τουρισμού και της φιλοξενίας, με στόχο να βοηθήσει επιχειρήσεις και προορισμούς να αναπτυχθούν δυναμικά
Την ώρα που ο τουρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών (λόγω Covid 19), ο στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ είναι πιο σημαντικός από ποτέ.
Οι αλλαγές που αναμένονται τα επόμενα χρόνια (λόγω τεχνητής νοημοσύνης, machine learning και big data) σε όλο το φάσμα του τουρισμού και της φιλοξενίας, θα είναι βαθύτερες από εκείνες που γνώρισε ο χώρος κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ο ταξιδιώτης αλλάζει και οι λόγοι που θα τον επηρεάζουν να επιλέξει προορισμό, κατάλυμα, εμπειρία, θα είναι διαφορετικοί. Η βιώσιμη ανάπτυξη, η ψηφιακή μεταρρύθμιση και η ικανότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, αποτελούν τη μόνη επιλογή.
Η AQ Strategy με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, καθώς και της οικονομίας των Εμπειριών.
Οι βασικοί της πυλώνες, είναι η ανάπτυξη επιχειρήσεων (business development), στρατηγική συμβουλευτική (strategic advisory) και διαχείριση έργων (project management). Οι υπηρεσίες της, αφορούν επενδυτικά σχήματα, ξενοδοχεία, ομίλους ξενοδοχείων, επιχειρήσεις στον ευρύτερο τουριστικό τομέα και στον τομέα των ταξιδιών, start ups και προορισμούς.
Το όνομα AQ (Adaptability Quotient) αντιπροσωπεύει τον δείκτη προσαρμοστικότητας, ο οποίος στην εποχή μας είναι εξαιρετικά σημαντικός.
Ο ιδρυτής της εταιρίας Γιάννης Τσάκαλος, με εμπειρία τριάντα χρόνων στον τουρισμό, πιστεύει ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή για να σχεδιάσει κανείς στρατηγικά τα επόμενα βήματα. «Η επόμενη μέρα θα έρθει και θα είναι πολύ διαφορετική. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα θα είναι καθοριστική, ακόμα και για την επιβίωση επιχειρήσεων και οργανισμών. Όσοι το αντιληφθούν, θα ανέβουν στο κύμα που θα τους οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια», σημειώνει.

Στοιχεία επικοινωνίας:
www.aqstrategy.com, change@aqstrategy.com

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments