Με τίτλο «Όταν το μοντέρνο συναντά το κλασικό. H Αθήνα στοχεύει να γίνει πόλος έλξης τουριστών», τετρασέλιδο έντυπο και ηλεκτρονικό αφιέρωμα Αυστριακής εφημερίδας χαρακτηρίζει την Αθήνα ως ιδανικό city break προορισμό που αποπνέει αύρα σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης με διαχρονική πολιτιστική ιστορία.
Ο Uwe Sommersguter από την εφημερίδα Kleine Zeitung, σημαντικότερη της Νότιας Αυστρίας με πάνω από 400.000 αναγνώστες, επισκέφθηκε την Αθήνα τέλος Νοεμβρίου, με αφορμή ταξίδι που διοργάνωσε η Marketing Greece, και εντυπωσιάστηκε από το μοντέρνο χαρακτήρα της πόλης που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εξελίσσεται, διατηρώντας παράλληλα την αναλλοίωτη στο χρόνο κλασική αξία της.

Από την επίσκεψή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο δημοσιογράφος μαγεύτηκε από τα έργα που άλλαξαν την πολιτιστική ατζέντα της πόλης και έβαλαν την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Γεύτηκε τη σύγχρονη αστική γαστρονομική κουλτούρα και κατέγραψε εστιατόρια και cafes-bars που τη φιλοξενούν, ανακάλυψε τις απεριόριστες δυνατότητες που κρύβει η επιχειρηματική σκηνή της Αθήνας μέσα από τη γνωριμία του με εκπροσώπους επιτυχημένων start-up επιχειρήσεων και ξεχώρισε μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η πόλη με το σύγχρονο αέρα της.

Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Μπορεί η κινητήριος δύναμη του ελληνικού τουρισμού να είναι τα νησιά, όμως η πρωτεύουσα της Ελλάδος, η Αθήνα, μπορεί να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από σκηνικό πολιτιστικής κληρονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο σημείωσε 60% αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments