Ένα βιβλίο που καταγράφει και αναδεικνύει τα μοναστήρια της Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει μόνο θρησκευτικό ενδιαφέρον. Έχει και τουριστικό καθώς μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους ανθρώπους του τουρισμού, αυτούς που πασχίζουν για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και κατ’ άλλους προσκυνηματικού τουρισμού.

Ένα τέτοιο εξαιρετικό βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Δ. Σωτηρόπουλος Ορθόδοξα ποιοτικά βιβλία. Τίτλος του “Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης” και αποτελεί το τελευταίο μιας σειράς πέντε βιβλίων του ίδιου συγγραφέα όπου καταγράφονται και παρουσιάζονται τα μοναστήρια σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγγραφέας του είναι ο Δημήτρης Σωτηρόπολος και μέσα από τις 612 σελίδες του εξαιρετικού βιβλίου με τις 600 φωτογραφίες, ο αναγνώστης μπορεί να ταξιδέψει νοερά στα πιο σημαντικά μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης σε ιστορικές εκκλησίες και ιερά προσκυνήματα. Ακόμη και αν δεν τα πάτε καλά με τα μοναστήρια, το βιβλίο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου θα σας βάλει στον πειρασμό να σχεδιάσετε κάποια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα από αυτά που με ωραίο πρακτικό τρόπο περιγράφονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.

Πριν μερικές μέρες στην Βαρνάβειο βιβλιοθήκη της Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου. Για το βιβλίο, τον συγγραφέα και γενικότερα για θέματα ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού, μίλησαν κατά σειρά στην κατάμεστη αίθουσα της Βαρνάβειου Βιβλιοθήκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά, ο Διευθυντής του Θρακιώτικου περιοδικού “Ενδοχώρα” Γιάννης Κουριανίδης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και η Ηγουμένη της Μονής Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας Γερόντισσα Αικατερίνη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτηρόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίμονη και επίπονη προσπάθεια που απαιτεί η συγγραφή ενός τέτοιου έργου. Διένυσε χιλιάδες χιλιόμετρα, έβγαλε χιλιάδες φωτογραφίες, μίλησε με εκατοντάδες μοναχούς και ανθρώπους των Μονών, και μελέτησε εκατοντάδες πηγές προκειμένου να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα. Οδηγός του η πίστη και η αγάπη για την Ορθοδοξία.

Ακολούθησε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος με το κοινό.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Ένωση ξενοδόχων Πιερίας.

Τον συντονισμό του πάνελ και της συζήτησης που ακολούθησε έκανε ο αρχισυντάκτης των Όμορφων Ταξιδιών Σάκης Παπαδόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Βιβλία του Δημήτρη Σωτηρόπουλου μπορειτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.dimitrisotiropoulosbooks.com

Πείτε τη γνώμη σας

avatar