Πόσο στενή είναι άραγε η σχέση των τοπικών προϊόντων διατροφής με την τουριστική βιομηχανία; Μπορούν αυτά τα προϊόντα να αποτελέσουν πρεσβευτές και διαφημιστές  της χώρας μας; Την απάντηση μας δίνει η Πρόεδρος της Minoan Gaia, Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη, την οποία και συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop που πραγματοποιήθηκε στυη Θεσσαλονίκη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 44% των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο ,θεωρούν το φαγητό ως ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια του προορισμού που πρόκειται να επισκεφτούν.

Τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων ξένων τουριστών που είναι λάτρεις της γαστρονομίας.

Είναι γεγονός ότι οι τουρίστες ταξιδεύουν με σκοπό να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και να απολαύσουν τοπική και υψηλού επιπέδου γαστρονομία, εμβαθύνοντας παράλληλα στην ιστορία και τις παραδόσεις του προορισμού που επισκέπτονται. Η προσφορά ποιοτικής κουζίνας αλλά και προϊόντων αποτελεί απόλαυση, εμπειρία και τμήμα της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου. Συνεπώς αποτελεί μια σημαντική πηγή ικανοποίησης για κάθε τουρίστα, ο οποίος επιστρέφοντας στον τόπο του με ευχάριστες αναμνήσεις θα μπορέσει να διαδώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία γεύσεων και πολιτισμού και ταυτόχρονα να αναζητήσει τα μοναδικά αυτά προϊόντα που γεύτηκε ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, βοηθώντας έτσι στην προώθηση της στο εξωτερικό! 

Η Minoan Gaia είναι μια νέα κρητική επωνυμία, η οποία έχει ώς όραμα την προβολή της Κρητικής πολιτισμικής – γαστρονομικής πρότασης ζωής διεθνώς και την προώθηση ποιοτικών και καινοτόμων κρητικών παραδοσιακών προϊόντων. Η μοναδικότητα των προϊόντων της έγκειται στο γεγονός ότι είναι απολύτως υγιεινά, φυσικά, αυθεντικά και διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. Επιπλέον, διαθέτουν βραβευμένες, καινοτόμες συσκευασίες για τις οποίες πηγή έμπνευσης και δημιουργίας αποτελεί ο Μινωικός πολιτισμός και πιο συγκεκριμένα η Μεγάλη Θεά των Μινωιτών, η Μητέρα – Γη, από την οποία και προκύπτει η επωνυμία των προϊόντων τους, ΜΙΤΕRRA. Προς τιμή της Μεγάλης Θεάς Μητέρας – Γης οι Μινωίτες έκαναν πολλές τελετουργίες, οι οποίες αναπαριστούνταν σε διάφορα σκεύη αλλά και κοσμήματα της περιόδου, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Με όραμα τη διάδοση του Μινωικού πολιτισμού αλλά και της Κρητικής γαστρονομικής πρότασης ζωής η Minoan Gaia συνδέει την παράδοση με την τεχνογνωσία και την καινοτομία. Χρησιμοποιώντας τοπικές ποιοτικές πρώτες ύλες δημιουργεί προϊόντα που προωθούν τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Κρήτης. Άλλωστε όπως είπε κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης, «η αιωνιότητα είναι ποιότητα, δεν είναι ποσότητα, αυτό είναι το μεγάλο, πολύ απλό μυστικό.»

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments