Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) ανακοίνωσε τις 25 νικήτριες εταιρείες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Νεοφυών Επιχειρήσεων αναγνωρίζοντας τη μοναδική συνεισφορά τους στον βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό και στην υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο διαγωνισμός, που έγινε με την υποστήριξη του Δικτύου Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών, προσέλκυσε περίπου 10.000 αρχικές υποψηφιότητες.
Ανάμεσά στις νικήτριες εταιρείες από 18 συνολικά χώρες, είναι και η ελληνική Clio Muse Tours που βραβέυτηκε για τον Στόχο 8 “Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη”.
Η Clio Muse ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας πολιτιστικής συνείδησης αναπτύσσοντας τεχνολογικά εργαλεία που θα πρωτοπορήσουν ως παγκόσμιοι ψηφιακοί ξεναγοί. Σήμερα με περισσότερες από 300 ψηφιακές ξεναγήσεις στο portfolio της, η Clio Muse εξειδικεύεται στην ανάπτυξη περιεχομένου για θεματικές ξεναγήσεις όπως ιστορίας, γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, σκοτεινού τουρισμού. Η Clio Muse δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού να δημιουργήσουν ακουστικές και εικονικές ξεναγήσεις για διάσημα αξιοθέατα, περιπάτους στην πόλη και roadtrips.
Οι νικήτριες νεοφυείς εταιρείες θα λάβουν υποστήριξη από ειδικούς για περαιτέρω ανάπτυξη, μεταξύ άλλων μέσω προγραμμάτων καθοδήγησης από τις εταιρείες Amadeus, Google, IE University, FarCo, Mastercard και ClarkeModet.
Θα κληθούν επίσης να λάβουν μέρος σε διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις όπως στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ισπανίας (FITUR) στο Φόρουμ Τουριστικών Τεχνολογιών Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ σε συνεργασία με την Qatar Airways και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Qatar.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments