Η Marketing Greece, o επιχειρησιακός βραχίονας μάρκετινγκ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), έχει σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη καμπάνια για το νησί της Λέσβου για την τουριστική σεζόν 2017, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του για την έμπρακτη κοινωνική στήριξη προορισμών που έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό.
Βασικό όχημα υλοποίησης της καμπάνιας αποτελεί το video με τίτλο «Λέσβος, μια αιγαιοπελαγίτικη συμφωνία», το οποίο αναδεικνύει τις αυθεντικές αξίες των ανθρώπων ενός μοναδικού τόπου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός νησιού, της Λέσβου, που την κάνουν ένα παγκόσμιο σύμβολο. Με κεντρική ιδέα την μελωδία, την ενορχήστρωση των στοιχείων που συνθέτουν μια «Αιγαιοπελαγίτικη Συμφωνία», ένα ποίημα – ωδή για το νησί που έδωσε ένα διεθνές παράδειγμα ανθρωπιάς, απαγγέλλεται μέσα από την ταινία. Μέσα από το video, στόχος της Marketing Greece είναι η προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, μέσα από μια ισορροπημένη συναισθηματική δοσολογία, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λέσβου που συνθέτουν τη μοναδική μελωδία ενός ευλογημένου τόπου, μιας εξαιρετικής πρότασης διακοπών, για διαφορετικά ενδιαφέροντα και μορφές τουρισμού.
Με ειδικά γυρίσματα στο νησί και χρήση των πιο σύγχρονων πρακτικών κινηματογράφησης αναδεικνύονται τα αριστοκρατικά νεοκλασικά, τα πολυάριθμα μοναστήρια και πλήθος αρχαίων μνημείων που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία του νησιού. Όλα τα παραπάνω παντρεύονται αρμονικά με τις μαγικές εικόνες του συναρπαστικού φυσικού τοπίου, της θάλασσας και της ομορφιάς των ακτών, της αυθεντικότητας των ανθρώπων, της σύγχρονης εικόνας της Λέσβου με την πλούσια πολιτιστική ζωή, τη γνήσια γαστρονομική παράδοση και τις ειδικές προτάσεις δραστηριοτήτων στη φύση.
Η ταινία δημιουργήθηκε στα Ελληνικά με στόχο την εσωτερική αγορά και στα Αγγλικά για τις ανάγκες της προώθησης στο εξωτερικό. Για το 2017, έχει σχεδιαστεί μια πολύ-επίπεδη καμπάνια προβολής η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής προώθησης μέσα από το ψηφιακό οικοσύστημα του Discovergreece.com. H Λέσβος προωθείται σε αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Τουρκίας και Ελλάδος, μέσω ειδικών εφαρμογών, διαγωνισμών, και διαφημίσεων στο διαδίκτυο.
Η ταινία της Marketing Greece για τη Λέσβο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Eurobank και την στρατηγική συνεργασία με την Aegean.

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=dZsnFG2OVWk&utm_source=Marketing+Greece&utm_campaign=7029e78fd8-MG+Newsfeed+Lesvos+video&utm_medium=email&utm_term=0_2903ea0885-7029e78fd8-198742505

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments