To 4o Business unusual Award απονεμήθηκε από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στον Θεόδωρο Βασιλάκη,σε τελετή που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 290 εξέχουσες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας, στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί, και ακαδημαϊκοί.

Αυτή τη χρονιά το ALBA επέλεξε να αναδείξει τον οραματιστή αυτοδημιούργητο Έλληνα επιχειρηματία που με όπλο την εργατικότητα, την επιμονή, το ελληνικό δαιμόνιο και τις ηθικές αξίες καταφέρνει να μεγαλουργήσει, τιμώντας τον Θεόδωρο Βασιλάκη μια από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τα Business Unusual Awards θεσπίστηκαν από το ALBA το 2010 και απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας ή του εξωτερικού, που αποτελούν πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς στο γενικότερο χώρο δραστηριότητας, στον οποίο εντάσσεται η λειτουργία ενός Graduate Business School όπως το ALBA.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρύτανης του ALBA, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, έκανε τον εναρκτήριο χαιρετισμό καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Βασιλάκη για το εξαίρετο έργο του.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, κ. Νίκος Εμπέογλου, αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο, την προσφορά και την αγάπη του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη για την Ελλάδα. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο στοιχεία της δραστηριότητας και των επιτευγμάτων του Θεόδωρου Βασιλάκη που νομίζω ότι αξίζει να τονισθούν με ιδιαίτερη έμφαση. Το πρώτο, βεβαίως, είναι η Aegean Airlines, επίτευγμα αξιοθαύμαστο για πολλούς λόγους: πρώτον γιατί απέδειξε, κατά τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό ότι η καινοτομία δεν περιορίζεται αναγκαστικά και αποκλειστικά στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών ανακαλύψεων – και ότι το εμπνευσμένο και νοικοκυρεμένο μάνατζμεντ και η προσήλωση στην προσφορά ποιότητάς στον πελάτη μπορούν να στηρίξουν και επιχειρηματικές προσπάθειες σε πιο παραδοσιακούς κλάδους∙ δεύτερον γιατί, σε αντίθεση με τα στερεότυπα, που θέλουν τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία μοναχικό αφεντικό που όλα τα ξέρει και όλα τα κάνει μόνος του, η Aegean Airlines δημιουργήθηκε από μια ομάδα επιχειρηματιών, με εμπνευστή βέβαια τον Θόδωρο Βασιλάκη. Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος για τον οποίο η Aegean είναι άξια θαυμασμού: γιατί, στην δυστυχώς ακόμη κρατικίστικης νοοτροπίας Ελληνική κοινωνία, έδωσε το ξεκάθαρο έμπρακτο μήνυμα ότι μπορούν οι σύγχρονοι Έλληνες να δημιουργήσουν μεγάλους και επιτυχημένους οργανισμούς.

Ένα ακόμη στοιχείο της δραστηριότητας και των επιτευγμάτων του Θεόδωρου Βασιλάκη, που θέλω να τονίσω πέραν από την Aegean, είναι κάτι που σε κατακλύζει και σε κατακυριεύει όταν έχεις την ευκαιρία να τον ακούσεις να μιλάει ο ίδιος για τη ζωή και το έργο του: το πάθος και η αγάπη του για την Ελλάδα, την ομορφιά της, τους θησαυρούς της.»

Μετά την απονομή, ο κ. Βασιλάκης, αφού ευχαρίστησε το ALBA που τον τίμησε με το 4ο Business unusual Award, έδωσε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική ομιλία κατά την οποία ανέφερε και τα εξής: «Συνοπτικά, η επιτυχία μας βασίστηκε στα ακόλουθα: Όραμα, Σκληρή δουλειά, Δια βίου εκπαίδευση, Προσήλωση στην ποιότητα και καινοτομία και Πίστη στον άνθρωπο, στον Έλληνα και τα προσόντα του. Σήμερα, εξακολουθούμε να επιχειρούμε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και η διατήρηση της οικονομικής μας ευρωστίας, ώστε να ανταποκριθούμε στο μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό. Θέλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει και να προσφέρει ποιοτικές αερομεταφορές σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, προβάλουμε με όλους τους τρόπους τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας και ότι μας κάνει υπερήφανους ως ΄Ελληνες.” O κ. Θ. Βασιλάκης αφιέρωσε το βραβείο στο ανθρώπινο δυναμικό των εταιριών του ομίλου του.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments