Γράφαμε χθες για την κατάσταση στα σύνορα (Προμαχώνα και Ευζώνους) με την πολύωρη ταλαιπωρία προκειμένου οι επισκέπτες να μπουν στην Ελλάδα. Φαίνεται πως η πίεση των τουριστικών παραγόντων προς τους αρμόδιους έπιασε τόπο, όπως και η επίσκεψη του Χάρη Θεοχάρη στα σύνορα πριν μερικές μέρες, η πρώτη υπουργού Τουρισμού στους άθλιους συνοριακούς μας σταθμούς από ιδρύσεως του συγκεκριμένου Υπουργείου, που είχε την ευκαιρία να δει την κατάσταση ιδίοις όμμασι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός τουρισμού ο κ. Θεοχάρης, διαβεβαίωσε τους τουριστικούς παράγοντες πως με την βοήθεια της Περιφέρειας ανοίγουν τρεις νέες λωρίδες κυκλοφορίας στον Προμαχώνα που θα αποσυμφορήσουν αισθητά την κατάσταση.
Επίσης από 26 Ιουνίου θα ανοίξουν και άλλοι συνοριακοί σταθμοί στα βόρεια σύνορα μας, ίσως όλοι και μάλιστα θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, καθώς σήμερα κλείνουν από τις 11μμ έως τις 7πμ.
Ωστόσο ειδικά για αυτό το σαββατοκύριακο, δόθηκε εντολή στα σύνορα όταν υπάρχει μεγάλη συμφόρηση να σταματούν τα δειγματοληπτικά ράπιντ τεστ και να γίνεται έλεγχος μόνο των απαραίτητων εγγράφων, προκειμένου να επιταχύνεται η διαδικασία. Θυμίζουμε πως για να μπει κάποιος στην Ελλάδα από 5 ετών και άνω, θα πρέπει να έχει μαζί του αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.
Γεγονός είναι πως η κατάσταση στα σύνορα δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία σε όσους θέλουν να μπουν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα πολλοί να ματαιώνουν την επίσκεψη τους, ιδιαίτερα αυτοί που θέλουν να έρθουν για τριήμερο.
Ξενοδόχοι και άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες που κυνηγούν τον πελάτη με το ντουφέκι είναι εξοργισμένοι…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments