Αποστολή: Omorfa Taxidia

Όταν πριν δύο περίπου χρόνια είχαμε επισκεφτεί τη Λάρισα, στα πλαίσια δημοσιογραφικής αποστολής, το σύνθημα ήταν : « Αφήνουμε το σημειωτόν που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, και πηγαίνουμε στο τροχάδην !» Διότι μέχρι τότε η Λάρισα ήταν αποκλειστικά ένας προορισμός επαγγελματικών ταξιδιών και εμπορικών αντιπροσώπων, με τη λέξη “τουρίστας στη Λάρισα” να είναι εντελώς άγνωστη. Δε γνωρίζουμε τι απόσταση διανύθηκε από τότε μέχρι σήμερα, αλλά φαίνεται πως η Λάρισα πήρα αρκετά σοβαρά το θέμα “τουρισμός” και προχωρά δυναμικά είτε περπατώντας είτε τρέχοντας !
Σήμερα η πόλη αλλά και ο νομός ολόκληρος, διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως : η βολική της θέση αφού βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ελλάδας, την τεράστια βιοποικιλότητα των βουνών της, τα αρχαία ή βυζαντινά μνημεία και παραδοσιακούς οικισμούς, τις δυνατότητες υπαίθριων δραστηριοτήτων, την παραγωγή προϊόντων όπως τα τυροκομικά, κρασί, φρούτα, τις καλές ξενοδοχειακές υποδομές, την έντονη νυχτερινή ζωή των Λαρισαίων, τις όμορφες παραλίες στο παραθαλάσσιο μέτωπο του νομού, που περιλαμβάνει εβδομήντα χιλιόμετρα ακτογραμμής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εγγύτητα βουνού με τη θάλασσα.. Εκτός από το περίφημο Αρχαίο Θέατρο μέσα στη Λάρισα, τα Αμπελάκια, Μεσάγγαλα, Δέλτα Πηνειού, Στόμιο, Καρίτσα, ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό, Βελίκα, Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα, Πολυδένδρι, Μεταξοχώρι είναι μέρη που αξίζουν την επίσκεψή σας, το καθένα για το δικό του λόγο.
Όπως δήλωσε στα Omorfa Taxidia o αντιδήμαρχος Οικονομίας-Ανάπτυξης και Τουρισμού Παναγιώτης Νταής (φώτο), τον οποίο συναντήσαμε στα πλαίσια της αγροτικής έκθεσης πουν εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στην πόλη «ο δήμος Λάρισας έχει εκπονήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο και αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού, ούτως ώστε να έχουμε ως στόχευση την εξωστρέφεια της πόλης και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το οποίο και υποβλήθηκε στον ΕΟΤ για έγκριση, αυτά για τα οποία στοχεύουμε ως δήμος Λάρισας είναι τα City Break, ο μαθητικός τουρισμός, αλλά και οι επισκέπτες που προέρχονται από τα Βαλκάνια. Έτσι έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον πολλές δράσεις, οι οποίες πιστεύουμε ότι στο τέλος της χρονιάς, θα μας έχουν δώσει ένα πρώτο μικρό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν, αφού άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η πόλη της Λάρισας δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κάτι οργανωμένο για τον τουρισμό, δεν την γνώριζαν και όλοι απλά περνούσαν από έξω. Έχουμε ένα μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα και με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο της Λάρισας θα αναδείξουμε την πόλη με τον καλύτερο τρόπο”.
Ο νομός Λάρισας έχει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, οι κλίνες είναι 1500, εκ των οποίων οι 980 στην πόλη της Λάρισας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments